Bukettspirea Goliat 80-100cm, 5st

Bukettspirea Goliat 80-100cm, 5st
Bukettspirea Goliat 80-100cm, 5st
Rek. pris  435 kr
Du sparar 40 kr
395 kr
Lagervara 
Levereras normalt inom 2-3 veckor.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Gröna blad och vita blommor i maj. Friväxande/klippt häck upp till 2,5 meter och 1,5 meter bred.
Bukettspirea har gröna blad och rikligt med vita blommor i buketter längs med grenarna i maj. Robust riktförgrenad och tät med välvda grenar. Gallras under vårvinter. Avtunning bör ske direkt efter blomning så att den kan sätta nya knoppar. Vill gärna stå ljust och öppet på lätt näringsrik jord.

Vi har ett av branschens största sortiment av frilandsodlade (barrotade) häckväxter. Det är ett sortiment som vanligtvis är svårt att komma över för den vanliga husägaren. Fördelen för dig som kund är större, grövre och mer förgrenade plantor med ett mer utvecklat rotsystem.

Krukodlade häckplantor har betydligt svårare att sprida sina rötter och man missar något eller några år vid etableringen.

För att plantorna inte ska tappa i kvalitet rekommenderar vi att du tar emot dina plantor snarast möjligt efter du fått en avisering från oss. Tänk på att det är levande material.

Detta träd är frilandsodlat och skickas med bart rotsystem. Fördelen för dig som kund är större och grövre plantor. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig. Dessa plantor lagras i kyl och skickas därmed helt kal utan blad eller knopp. Men så fort plantan kommer i jord och får vatten kommer knopparna.

Säsong för barrotad häck är från mars till ca midsommar och oktober till december. Barrotade häckplantor bör inte planteras under sommaren då vädret är alldeles för varmt och soligt och kommer då inte orka att etablera sig. Ska du plantera under sommaren, välj då istället en krukodlad häck.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeGoliat
Art.Nr.GTG11214
TypSpirea
Färg BlomningVit
UtförandeFrilandsodlade
Färg LövverkMörkgrön
Trivs bäst iSol
Åtgång2-3 st/meter
BlomningstidMaj/Juni
JordmånLätt och näringsrik
Zon0-6
Uppskattad leveranshöjd80-100 cm
VintergrönNej
Latinskt NamnSpirea Vanhouttei
Antal5 st/frp