Stor Rosenspirea 30-50cm, 10st

Stor Rosenspirea 30-50cm, 10st
Stor Rosenspirea 30-50cm, 10st
Stor Rosenspirea 30-50cm, 10st
Stor Rosenspirea 30-50cm, 10st
Rek. pris  384 kr/frp
Du sparar 35 kr/frp
349 kr/frp
Åter i lager 2020-03-02 

Beskrivning

Rödgröna blad och purpurrosa blommor i juli-sept. Friväxande.
Stor rosenspirea blommar hela sommaren från juli-sept. med purpurrosa blommor på årsskotten. Höjden är drygt 1 meter och den blir lika bred. Vackert tätt mörkgrönt bladverk med anstrykning av rött. Beskärning och gallring under vårvinter. Bör skäras ner till 20-30cm med några års mellanrum. Tålig, vacker och lättskött.

Vi har ett av branschens största sortiment av frilandsodlade (barrotade) häckväxter. Det är ett sortiment som vanligtvis är svårt att komma över för den vanliga husägaren. Fördelen för dig som kund är större, grövre och mer förgrenade plantor med ett mer utvecklat rotsystem. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig.

För att plantorna inte ska tappa i kvalitet rekommenderar vi att du tar emot dina plantor snarast möjligt efter du fått en avisering från oss. Tänk på att det är levande material.

Säsong för barrotad häck är från mars till ca midsommar och oktober till december. Barrotade häckplantor bör inte planteras under sommaren då vädret är alldeles för varmt och soligt och kommer då inte orka att etablera sig. Ska du plantera under sommaren, välj då istället en krukodlad häck.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG10752
TypSpirea
Färg BlomningRosa
LägeSol
UtförandeFrilandsodlade
Färg LövverkGrön
Åtgång3-4 st/meter
BlomningstidJuli-September
JordmånLätt och näringsrik
Zon1-6
Uppskattad leveranshöjd30-50 cm
VintergrönNej
Latinskt NamnSpirea jap. Froebelii
Antal10 st/frp