Blodplommon 100-120 cm

Blodplommon 100-120 cm
Blodplommon 100-120 cm
Rek. pris  765 kr
Du sparar 70 kr
695 kr

Delbetala från 42 kr/mån

Åter i lager 2020-03-02 

Beskrivning

Mörkt purpurrött bladverk. Riklig mängd rosa blommor tidigt på våren. Medelstort prydnadsträd för alla typer av trädgårdar. Plantera gärna i sol för att gynna blomningen.
Mörkt purpurfärgat bladverk aningen metallglänsande och överdådig mörkrosa blomning tidigt på våren. Trädets prydnadsvärde är mycket högt och dess medelstora växtsätt gör att den passar de flesta trädgårdar. På hösten djupnar bladens färg och små röda frukter bildas. Plantera i näringsrik och väldränerad jord gärna i soligt läge för att gynna blomningen på våren.

Leveransstorlek: 100-120 cm hög
Storlek fullvuxen: 3-5 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23160
TypPrydnadsträd
Färg BlomningRosa
LägeSol
Leveranshöjd100-120 cm
Fullvuxen Höjd3-5 m
UtförandeMedelstort träd
Färg LövverkRöd
BlomningstidApril
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetSt. h (ympad stam)
JordmånVäldränerad/Näringsrik
Zon1-3
Latinskt NamnPrunus Cerasifera Nigra
Antal1 st/frp