Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Eukalyptusvide 80-90 cm

Eukalyptusvide
80-90 cm

399 kr
Tillfälligt slut: 

Sammanfattning

Färgskiftande småbladigt och tätt bladverk. Toppympad på längre stam. Mycket dekorativa färger på årsskotten ljusgrönt, vit och rosa. Härdigt och tål soliga torra placeringar.
Varumärke

Beskrivning

Färgskiftande småbladigt och tätt bladverk. Toppympad på längre stam. Mycket dekorativa färger på årsskotten ljusgrönt, vit och rosa. Härdigt och tål soliga torra placeringar.
Bladverkets färgskiftning är detta lilla toppympade trädets fantastiska utmärkelsetecken. Bladen är små och sitter tätt. Färgskiftningen på årsskottens blad skiftar mellan ljustgrön, vit, ljusrosa och på hösten mörknar de egendomliga färgerna. Detta täta annorlunda lövverk av småblad ger en sagolik känsla både som solitär i plantering, kruka eller varför inte plantera i grupp. Trädet behåller sin långa höjd och kronan kan formklippas efter önskad form och höjd. Trädet är relativt härdigt och kan placeras i full sol likväl i kruka som i planteringar.

Leveransstorlek: 80-90 cm hög
Storlek fullvuxen: 2 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

Egenskaper

Varumärke@plant
Art.Nr.GTG23355
TypVide
Färg BlomningRosa
LägeSol
Leveranshöjd80-90 cm
Fullvuxen Höjd2 m
UtförandeLitet träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidApril
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetSt. h (ympad stam)
JordmånVäldränerad
Zon1-4
Latinskt NamnSalix Integra Hakuro Nishiki
Antal1 st/frp