Hängvide 100-120 cm
Hängvide 100-120 cm

Hängvide
100-120 cm

495 kr 545:-
Åter i lager 2021-03-15 

Sammanfattning

Vackra rödbruna grenar och silvergröna smala blad. Hängande grenar som skapar en tät korna. Utmärkt som solitär eller i stenparti. Tålig och härdig sort. Videkissar.
Varumärke

Beskrivning

Vackra rödbruna grenar och silvergröna smala blad. Hängande grenar som skapar en tät korna. Utmärkt som solitär eller i stenparti. Tålig och härdig sort. Videkissar.
Litet träd med egendomliga rödbruna grenar som ger en stark kontrast till det silvergrå bladverket. Bladen sitter tätt på de hängande grenarna som sträcker sig långt ner mot marken om de inte beskärs. Den har starka rötterna så plantera gärna som solitär och inte allt för nära husfasad eller rabatter. Klarar placering i sol och stenparti. Vacker med sitt bladverk att plantera för inramning av uppfarter eller skapa höjd i stenparti.

Leveransstorlek: 100-120 cm hög
Storlek fullvuxen: 2 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23365
TypPrydnadsträd
LägeSol
Leveranshöjd100-120 cm
Fullvuxen Höjd2 m
UtförandeLitet träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidMaj
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetSt. h (ympad stam)
JordmånVäldränerad
Zon1-7
Latinskt NamnSalix Purpurea Pendula
Antal1 st/frp