Japansk Rönn 150-200 cm
Beställningsvara  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Sammanfattning

Fantastiskt vackra lackröda bärklasar. Blågrönt bladverk med röda stjälkar. Litet och kompakt prydnadsträd för den lilla trädgården eller rabatten.
Varumärke

Beskrivning

Fantastiskt vackra lackröda bärklasar. Blågrönt bladverk med röda stjälkar. Litet och kompakt prydnadsträd för den lilla trädgården eller rabatten.
Kompakt och rundat litet gracilt rönnbärs träd med riklig blomning på våren. Blommorna utvecklas till lackröda bärklasar vars färg blir mer intensiv under höstmånaderna. Trädet är perfekt för den lilla trädgården. Först som ett sprakande färgstarkt inslag på hösten och frodigt glänsande mörkgrönt bladverk på vår och sommar. Bladens stjälkar är röda och ger både kontraster och livfullhet i bladverket. Mycket odlingsvärd på grund av sin höga prydnads värde, låga höjd och härdiga lättskötta växtsätt.

Leveransstorlek: 150-200 cm hög
Storlek fullvuxen: 2-4 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med Utr stam. Utr betyder ungträd och innebär att det inte är någon stam uppkvistad på produkten som levereras, det är grenar på hela växten och du som köpare avgör själv stamhöjd genom att klippa bort produktens nedre grenar.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Recensioner (1)

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23415
TypPrydnadsträd
Färg BlomningVit
LägeSol/Halvskugga
Leveranshöjd150-200 cm
Fullvuxen Höjd2-4 m
UtförandeLitet träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidJuni
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetUtr. (ej uppstammat ungträd)
JordmånVäldränerad
Zon1-5
Latinskt NamnSorbus Com Carmencita E
Antal1 st/frp