Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Japanskt Prydnadskörsbär Prunus Kanzan 100-120 cm

  Rek. pris  765 kr
  Du sparar 70 kr
  695 kr

  Delbetala från 15 kr/mån

  Lagervara 
  Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Hemleverans -
   
  Fri frakt!

  Beskrivning

  Populär sort av japanskörsbär. Välfyllda rosa blommor i mängder. Kraftig stam och upprättväxande grenar. Utmärkt som solitär.
  Det vanligaste och populäraste japanska körsbärsträdet med välfyllda rosa blommor i stora mängder på våren. Trädet är medelstort och kraftigt med en kvastformad krona. Blommorna skapar ett magnifikt intryck vid fullblom och när kronbladen släpper bildas en romantisk rosa matta under trädet. Bladen är vid lövsprickning kopparfärgade som sedan skiftar till mörkgrönt. Passar de flesta trädgårdar där full sol finns tillgänglig. För bästa förutsättningar vid plantering låt marken vara något kalkrik, näringsrik och väldränerad.

  Leveransstorlek: 100-120 cm hög
  Storlek fullvuxen: 3-5 m hög
  Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

  Fakta om stamstorlek
  På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

  Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

  Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

  Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

  Egenskaper

  Varumärke@Plant
  Art.Nr.GTG23185
  TypPrydnadsträd
  Färg BlomningRosa
  LägeSol
  Leveranshöjd100-120 cm
  Fullvuxen Höjd3-5 m
  UtförandeMedelstort träd
  Färg LövverkGrön
  BlomningstidMaj
  Krukstorlek22-27 cm
  KvalitetSt. h (ympad stam)
  JordmånVäldränerad/Kalkrik
  Zon1-3
  Latinskt NamnPrunus Kanzan (Sato-Zakura)
  Antal1 st/frp