Klotpil 150-200 cm
Klotpil 150-200 cm

Klotpil
150-200 cm

995 kr1 095:-
Åter i lager 2020-09-01 

Sammanfattning

Rundad krona med tätt grönt bladverk. Moln-lik krona. Lättodlad och lättskött. Starka törstiga rötter. Perfekt för de som önskar ett kraftigt storväxande träd snabbt.
Varumärke

Beskrivning

Likt cumulusmoln, smårundad och tät, är klotpilens krona. På sommaren liknar den ett frodigt moln som bärs upp av en kraftig och fårad stam och på vintern träder de raka tättsittande grenarna fram. Koltpilen är lättodlad och mycket tacksam för fuktiga jordar med mycket mullrikt material att sprida sina rötter i. Trädet växer snabbt för de som önskar ett stort och härdigt träd utan att behöva vänta allt för länge. Placera i större trädgårdar parker eller nära hav/vatten.

Leveransstorlek: 150-200 cm hög
Storlek fullvuxen: 6-8 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med Utr stam. Utr betyder ungträd och innebär att det inte är någon stam uppkvistad på produkten som levereras, det är grenar på hela växten och du som köpare avgör själv stamhöjd genom att klippa bort produktens nedre grenar.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23335
TypPrydnadsträd
LägeSol/Halvskugga
Leveranshöjd150-200 cm
Fullvuxen Höjd6-8 m
UtförandeStort träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidApril
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetUtr. (ej uppstammat ungträd)
JordmånVäldränerad/Fuktig
Zon1-6
Latinskt NamnSalix Fragilis Bullata
Antal1 st/frp