Kvitten 100-120 cm

Kvitten 100-120 cm
Kvitten 100-120 cm
Kvitten 100-120 cm
Kvitten 100-120 cm
Rek. pris 1 755 kr
1 595 kr

Delbetala från 95 kr/mån

Lagervara 
Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Medelstort träd men vackra rosa/vita blommor. Frukterna liknar päron till utseendet och kan till fördel kan användas för syltning, gelé och marmelad. Vackra ovala blad något ludna. Bekär i JAS eller efter skörd.
Ett 3-5 meter högt träd/buske med frukter som är fasta i köttet och liknar päron i formen. Frukten passar till välsmakande, geler, sylt eller chutney. Bladen är frodigt ljusgröna när de spricker upp, gröna ovala och något ludna, blommorna är ljuvligt rosa/vita.

Trädet är mest känt i medelhavregionen men kan odlas upp till zon 2 i Sverige. Sorten är relativt lättodlad men plantera gärna i soligt läge med näringsrik jord som har något mull inblandat vilket håller marken fuktig. Beskär i JAS eller direkt efter skörd liksom päron/äpple.

Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG22985
TypPrydnadsträd
Färg BlomningVit
LägeSol/Halvskugga
Leveranshöjd80-90 cm
Fullvuxen Höjd3-5 m
UtförandeTräd
Färg LövverkGrön
BlomningstidMaj
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetSt. h (ympad stam)
JordmånVäldränerad
Zon1-2, 1-4
Latinskt NamnCydonia Oblonga
Antal1 st/frp