Liten Pärlrönn 80 cm

Liten
Pärlrönn 80 cm

1 395 kr
Tillfälligt slut: 

Sammanfattning

Rikligt med snövita bärklasar som omges av ett intensivt röd/orange gracilt bladverk. Tunna grenar och snirkligt växtsätt. Utmärkt för solitär eller buskage i mindre trädgården. Lättodlad och lättskött.
Varumärke

Beskrivning

Rikligt med snövita bärklasar som omges av ett intensivt röd/orange gracilt bladverk. Tunna grenar och snirkligt växtsätt. Utmärkt för solitär eller buskage i mindre trädgården. Lättodlad och lättskött.
Snövita små bär i klasar hänger ut från detta mindre växande träd. De vita klasarna gör sorten unik och gör sig speciellt vacker mot husvägg, som solitär vid vatten eller buskage där det vita får göra kontrast och de hängande grenarna sprida ut sig. Bären är inte så populära bland fåglar som övriga rönnbär och sitter kvar länge inpå hösten och tidig vinter. Bladverket är gracilt och lätt hängande från tunna grenar. Mörkgrön färgskiftning som övergår till intensivt röda färger på hösten. Härdig och lättodlad.

Leveransstorlek: 80 cm hög
Storlek fullvuxen: 2-3 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23430
TypPrydnadsträd
Färg BlomningVit
LägeSol/Halvskugga
Leveranshöjd90-110 cm
Fullvuxen Höjd2-3 m
UtförandeLitet träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidJuni
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetSt. h (ympad stam)
JordmånVäldränerad
Zon1-6
Latinskt NamnSorbus Frutescens (Fd Koehneana)
Antal1 st/frp