Prydnadskörsbär 100-120 cm
Prydnadskörsbär 100-120 cm
Prydnadskörsbär 100-120 cm

Prydnadskörsbär
100-120 cm

1 098 kr
Tillfälligt slut: 

Sammanfattning

Fantastisk och överdådig blomning i april. Fyllda rosa blommor. Dekorativt gracilt grenverk och krona. Lättodlad och lättskött.
Varumärke

Beskrivning

Fantastisk och överdådig blomning i april. Fyllda rosa blommor. Dekorativt gracilt grenverk och krona. Lättodlad och lättskött.
Fantastiskt vackert prydnadsträd som översållas med fyllda rosavita blommor tidigt på våren. Trädet är medelstort och bildar en trattformad krona som är snirklig och aningen hängande, mycket dekorativ året runt. Plantera som solitär i sol för bästa utveckling och maximalt kunna njuta av dess skönhet. Lättodlad och lättskött.

Leveransstorlek: 100-120 cm hög
Storlek fullvuxen: 3-5 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23150
TypPrydnadsträd
Färg BlomningRosa
LägeSol
Leveranshöjd100-120 cm
Fullvuxen Höjd3-5 m
UtförandeMedelstort träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidApril
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetSt. h (ympad stam)
JordmånVäldränerad/Näringsrik
Zon1-3
Latinskt NamnPrunus Accolade (Hybrida)
Antal1 st/frp