Skogslind Tilia Cordata Greenspire 150-200 cm

Skogslind
Tilia Cordata Greenspire 150-200 cm

925 kr
Beställningsvara  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Sammanfattning

Kraftigt växande skogslind som blir upp till 20 meter högt. Frodig och oregelbunden krona med dekorativt bladverk. Väldoftande småblommor på sommaren. Odlingsvärd i allé eller som solitär i parker.
Varumärke

Beskrivning

Kraftigt växande skogslind som blir upp till 20 meter högt. Frodig och oregelbunden krona med dekorativt bladverk. Väldoftande småblommor på sommaren. Odlingsvärd i allé eller som solitär i parker.
"Greenspire" är en kraftigt växande skogslindsort vars sluthöjd är ca 20 meter högt. Den välvävda trubbigt konformade kronan och täta hjärtformade bladverket gör den populär i stadsodlingar och parker. Är sedan länge populär i USA men har endast funnits i Sverige i 20-25 år. De små gulgröna blommorna som slår ut i juli är väldoftande och på hösten bildas små hängen till frukter som bokstavligen hänger under bladverket. Grenverket är stadigt och tål både vid och snö. Plantera gärna i mullrik och näringsrik jod.

Leveransstorlek: 150-200 cm hög
Storlek fullvuxen: 20 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med Utr stam. Utr betyder ungträd och innebär att det inte är någon stam uppkvistad på produkten som levereras, det är grenar på hela växten och du som köpare avgör själv stamhöjd genom att klippa bort produktens nedre grenar.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Recensioner (1)

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23505
TypPrydnadsträd
Färg BlomningGul
LägeSol/Halvskugga
Leveranshöjd150-200 cm
Fullvuxen Höjd20 m
UtförandeStort träd
Färg LövverkGrön
BlomningstidJuli
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetUtr. (ej uppstammat ungträd)
JordmånVäldränerad/Näringsrik
Zon1-4
Latinskt NamnTilia Cordata Greenspire
Antal1 st/frp