Svartplommon 80-90 cm
Svartplommon 80-90 cm
Svartplommon 80-90 cm
Svartplommon 80-90 cm
Svartplommon 80-90 cm

Svartplommon
80-90 cm

895 kr 985:-
Lagervara 
Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Sammanfattning

Litet rödbladigt prydnadskörsbärsträd. Dekorativa vita blommor. Riklig blomning i maj. Lättodlad och lättskött för den mindre trädgården eller kruka.
Varumärke

Beskrivning

Litet rödbladigt prydnadskörsbärsträd. Dekorativa vita blommor. Riklig blomning i maj. Lättodlad och lättskött för den mindre trädgården eller kruka.
Litet prydnadskörsbär med mörkröda blad och dekorativa små vita blommor. Blomningen är både vacker och häpnadsväckande för att vara ett så litet träd. Under hösten bildas små mörkröda frukter och bladen djupnar i färgen. Denna sorten är mycket mindre än de andra purpurbladiga prydnadskörsbären och kan med fördel planteras både i kruka eller i mindre planteringar. Placera gärna i sol och väldränerat för att gynna blomning.

Leveransstorlek: 80-90 cm hög
Storlek fullvuxen: 1,5-2 m hög
Beskärningsperiod: Juli-September (JAS)

Fakta om stamstorlek
På träd mäts storlek i stamhöjd och stamomfång. Anledningen är att en stam inte växer på höjden utan fortsätter att vara lika lång (dock grövre för varje år) genom hela trädets levnad. Stammens längd bestäms av att man kvistar upp en stam och sedan toppar man trädet för att utveckla krona. Trädets stamhöjd mäts från rot till det ställe där förgrening börjar. Trädets enda tillväxtzon är alltid längst ut på grenarna.

Träden är med St. h stam. St. h är stamhöjd för ympade träd där du inte kan påverka trädets stamhöjd efter köpet. Vår angivna leveransstorlek på dessa är stammens slutliga höjd.

Ympning är då en växtdel planteras in i en liknande växt. Det är en av metoderna som används vid växtförädling av exempelvis äppelträd, päronträd och plommonträd. Ingreppet kan ske var som helst på växten och ger möjligheten att få fler sorters äpplen i samma träd. Det används även då man vill ändra egenskaperna hos vissa buskar och då få rosor, krusbär eller vinbär på stam. Den växt vars rot används som underlag för ympning kallas rotstock eller ympbärare.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

Varumärke@Plant
Art.Nr.GTG23165
TypPrydnadsträd
Färg BlomningVit
LägeSol
Leveranshöjd80-90 cm
Fullvuxen Höjd1,5-2 m
UtförandeLitet träd
Färg LövverkRöd
BlomningstidMaj
Krukstorlek22-27 cm
KvalitetSt. h (ympad stam)
JordmånVäldränerad/Näringsrik
Zon1-5
Latinskt NamnPrunus Cistena
Antal1 st/frp