Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Sibirisk ärtbuske Goliat 80-100cm, 5st

Sibirisk ärtbuske Goliat
80-100cm, 5st

515 kr
Tillfälligt slut: 

Sammanfattning

Robust snabbväxande och tät häck med grönt fingerflikigt bladverk och gula ärtlikande blommor i maj. Lättodlad och lättskött.
Varumärke

Beskrivning

Robust snabbväxande och tät häck med grönt fingerflikigt bladverk och gula ärtlikande blommor i maj. Lättodlad och lättskött.
Sibirisk ärtbuske är en sand, salt och torktålig häck som med sitt snabbväxande och täta fingerflikiga bladverk passar utmärkt både som häck eller insynsskydd. Bladen är ljusgröna och blommar med små ärtliknande blommor i maj. Blir ca 3-5 meter hög och beskärs under juli-sep eller vårvintern. Vid plantering klipp med fördel ner plantorna till ca 15 cm ,vid kommande vår eller följande, för att få bästa förgrening och täthet. Plantera gärna i väldränerad och mullrik jord.

Vi har ett av branschens största sortiment av frilandsodlade (barrotade) häckväxter. Det är ett sortiment som vanligtvis är svårt att komma över för den vanliga husägaren. Fördelen för dig som kund är större, grövre och mer förgrenade plantor med ett mer utvecklat rotsystem.

Krukodlade häckplantor har betydligt svårare att sprida sina rötter och man missar något eller några år vid etableringen.

För att plantorna inte ska tappa i kvalitet rekommenderar vi att du tar emot dina plantor snarast möjligt efter du fått en avisering från oss. Tänk på att det är levande material.

Detta träd är frilandsodlat och skickas med bart rotsystem. Fördelen för dig som kund är större och grövre plantor. Man skulle kunna säga att plantorna är mer ”på gång” och rätt hanterat så når man snabbare det resultat man tänkt sig. Dessa plantor lagras i kyl och skickas därmed helt kal utan blad eller knopp. Men så fort plantan kommer i jord och får vatten kommer knopparna.

Säsong för barrotad häck är från mars till ca midsommar och oktober till december. Barrotade häckplantor bör inte planteras under sommaren då vädret är alldeles för varmt och soligt och kommer då inte orka att etablera sig. Ska du plantera under sommaren, välj då istället en krukodlad häck.

Notera att bilderna föreställer ett fullvuxet exemplar.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeGoliat
Art.Nr.101006-5
TypÖvriga häckplantor
Färg BlomningGul
UtförandeFrilandsodlade
Färg LövverkGrön
Trivs bäst iSol/Halvskugga
Åtgång2-3 st/meter
BlomningstidMaj/Juni
JordmånSandjord, Mullrik och Väldränerad
Zon1-8
Uppskattad leveranshöjd80-100 cm
VintergrönNej
Latinskt NamnCaragana arborescens
Antal5 st/frp