Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Flaggstång & flagga

Svensk flagga

Du har sett alla 4 produkter

En svensk flagga bör pryda var mans eller kvinnas flaggstång varje flaggdag eller personlig dag. Oavsett om det gäller trädgården eller på båten finns det flaggor i passande storlekar för alla ändamål. Vill man ha lite variation finns det vimplar också.

Svensk flagga av högsta kvalitet

När du vill köpa en svensk flagga är det viktigt att tänka på två saker: storlek och material. Välj en flagga som passar ändamålet, ska den hänga på en båt eller i din trädgård? Om du ska ha den hemma, hur hög är flaggstången och hur stor ska flaggan vara? Hos Bygghemma kan du hitta en billig svensk flagga i just den storlek som passar din flaggstång. Vidare är det bra att välja en flagga som är sydd av tyg med hög kvalitet. På grund av väder och vind utsätts de för mycket som kan orsaka slitage. Om du vill ta hand om din flagga enligt konstens alla regler ska du hissa den när solen går upp, fast efter kungliga slottet i Stockholm hissat sin. Sedan ta ner den kvällstid och vika ihop den enligt flaggtradition.

Hissa svensk flagga

När du bestämt dig för att köpa svensk flagga är det viktigt att du köper en som har rätt proportioner i förhållande till din flaggstång. Kontakta vår kundservice om du är osäker på vilken storlek som passar dig bäst. Hos oss på Bygghemma.se kan du enkelt inhandla svensk flagga online till bra priser. Vissa föredrar att alternera med vimplar eller lokala flaggor, men en svensk flagga bör alltid användas på svenska högtidsdagar som exempelvis 6/6: Sveriges nationaldag. Visste du förresten att den svenska flaggan varit i bruk sedan 1500-talet? Då som utveckling från den danska flaggan. Korset avser det kristna men färgerna är ihopkopplade med sol och himmel/hav. Tänk på det nästa soluppgång som du hissar din egen flagga. Att du då även hyllar den gamla traditionen som går flera hundra år bakåt i tiden.

Svensk flagga eller vimpel?

Vad ska vaja på din stång?

Vid inköp av en svensk flagga är det viktigt att fråga sig hur ofta man faktiskt kommer att använda den. Orkar eller kan man inte hissa och ta ner den morgon och kväll kan det vara bra att kombinera flaggan med en vimpel som man inte behöver ta ner nattetid. En vimpel måste inte brukas med hänsyn till flaggdagar på samma sätt som en flagga. Men oavsett hur ofta du vill flagga kan du köpa en svensk flagga på nätet och få marknadens bästa priser hos Bygghemma. Missa inte att ta del av erbjudanden och bra priser som erbjuds online.

Flaggor i bästa material

En svensk flagga från Bygghemma.se är vanligtvis tillverkad av polyester för att hålla i vårt klimat trots vädrets påfrestningar. Oavsett väder och vind, kyla eller storm har vi flaggdagar i Sverige. Det kräver en tålig flagga som tål att hissas gång på gång. Se till att köpa en flagga som är gjord i bra material så att du förblir nöjd med den år efter år. Det samma gäller om du även vill investera i en vimpel eller korsvimpel (vimpel med kors i). Eftersom den utsätts för väder och vind brukar de inte behöva tvättas. Däremot kan vimplar slå knut på sig själva.

Tillbehör till svenska flaggor

Det mest självklara är naturligtvis att ha en flaggstång hemma. Alternativet är om du äger en båt och har båtflagga. Hos Bygghemma.se finns flera viktiga tillbehör som kan vara av intresse. Det finns bland annat flaggstångskulor, med eller utan vindpekare. Vidare finns ett praktiskt reservdelskit som är bra att ha om något skulle behöva bytas ut. En flagglinjesträckare är bra att ha om det blåser mycket och flaggstångstvätt likaså eftersom det genom åren fastnar en hel del smuts på stången. I den mörka årstiden kan det vara trevligt att pryda stången med julbelysning vilket också finns till salu. Och skulle du längta efter att komma igång att flagga men saknar stång så finns de naturligtvis också hos Bygghemma.se.

Flaggstänger för din uteplats

En svensk flagga behöver ju en flaggstång för att kunna vaja vackert ovanför ditt hus. Längdmässigt är det bra om en tredjedel av flaggstången skjuter upp över byggnaden som den skall stå bredvid. De flaggstänger som finns hos oss på Bygghemma är oftast svensktillverkade och de är glasfiberarmerade eller tillverkade i annat hållbart material. Vissa stänger kan ha linan inmonterad i själva stången och ha en låsbar lucka som skyddar anordningen. De är alla enkla att montera och har såväl låg vikt, extrem styrka och snygg finish. De levereras ofta med rostfritt blästrat stång- och markfäste av gångjärnstyp, toppkula, flagglina, karbinhakar och diverse andra tillbehör beroende på modell.