Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Svensk flagga

Du har sett alla 4 produkter

Vanliga frågor om

Ska jag vaja en svensk flagga eller vimpel på min flaggstång?
Vilka tillbehör kan jag använda till min svenska flagga?
Vilket är det bästa materialet för min sverige flagga?

En svensk flagga bör pryda var mans eller kvinnas flaggstång varje flaggdag eller personlig dag. Oavsett om det gäller trädgården eller på båten finns det flaggor i passande storlekar för alla ändamål. Vill man ha lite variation finns det vimplar också.

Sverige flagga av högsta kvalitet

När du vill köpa en svensk flagga är det viktigt att tänka på två saker: storlek och material. Välj en flagga som passar ändamålet, ska den hänga på en båt eller i din trädgård? Om du ska ha den hemma, hur hög är flaggstången och hur stor ska flaggan vara? Hos Bygghemma kan du hitta en billig svensk flagga i just den storlek som passar din flaggstång. Vidare är det bra att välja en flagga som är sydd av tyg med hög kvalitet. På grund av väder och vind utsätts de för mycket som kan orsaka slitage. Om du vill ta hand om din flagga enligt konstens alla regler ska du hissa den när solen går upp, fast efter kungliga slottet i Stockholm hissat sin. Sedan ta ner den kvällstid och vika ihop den enligt flaggtradition.

Hissa svensk flagga

När du bestämt dig för att köpa svensk flagga är det viktigt att du köper en som har rätt proportioner i förhållande till din flaggstång. Kontakta vår kundservice om du är osäker på vilken storlek som passar dig bäst. Hos oss på Bygghemma.se kan du enkelt inhandla svensk flagga online till bra priser. Vissa föredrar att alternera med vimplar eller lokala flaggor, men en svensk flagga bör alltid användas på svenska högtidsdagar som exempelvis 6/6: Sveriges nationaldag. Visste du förresten att den svenska flaggan varit i bruk sedan 1500-talet? Då som utveckling från den danska flaggan. Korset avser det kristna men färgerna är ihopkopplade med sol och himmel/hav. Tänk på det nästa soluppgång som du hissar din egen flagga. Att du då även hyllar den gamla traditionen som går flera hundra år bakåt i tiden.