Kopplingssats Kirami för Plasttunnor

Kopplingssats Kirami
för Plasttunnor

945 krRek. 995:-
Beställningsvara  - Levereras normalt inom 2-3 veckor.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Sammanfattning

Kopplingssats Kirami för Plasttunnor är en anslutningssats som gör att du kan ansluta externa reningssystem eller värmare till Kiramis badtunnor. Längre slang och andra tillbehör, såsom kemikalier, beställs separat efter behov.
Varumärke

Beskrivning

Kopplingssats Kirami för Plasttunnor är en anslutningssats som gör att du kan ansluta externa reningssystem eller värmare till Kiramis badtunnor. Längre slang och andra tillbehör, såsom kemikalier, beställs separat efter behov.
Observera att vid beställning av ny Kirami badtunna så kan badtunnan istället beställas med komplett reningssystem, slang och nödvändig förinstallerad anslutning.

Du behöver bara montera en extra genomföring i badtunnan och den och alla andra kopplingar och slang ingår i detta paket och en utförlig vägledning medföljer. En slang ansluts på badtunnans avtappningsventil som kopplas på reningsverkets sugande pump. Slangen med renat vatten från reningsverket ansluts på den självmonterade inloppsgenomföringen.

En stor fördel med Kirami badtunnor är att man på detta sätt får dubbla utsug till reningsverket vilket ger säkrare och mycket bättre rening och det behövs bara denna extra genomföring för hela systemet. Reningsverkets sugande slang kopplas på badtunnans avtappningsventil som kommer ut på motsatt sida sett från vedkaminen längst ner. På detta sätt sugs vattnet ut genom det övre hålet via den externa vedkaminen och genom centrumhålet i badtunnans isolerade golv. Detta ger i praktiken dubbel så bra rening och mer säkerhet jämfört med om man har bara ett utsug.

Fördelen att ha utsug till reningsverket i golvet på badtunnan är att smuts som sjunkit till botten lätt kan komma bort. De dubbla utsugen har skyddsgaller som skyddar nyfikna fötter och fingrar. Oavsett om man använder reningsverk av något slag eller inte så måste bakteriedödande medel tillsättas om vill använda badvattnet mer än ett bad. Vid behov av underhåll/service av avstängt reningssystem så stängs utloppen enkelt av via avtappningsventilen och inloppet stängs genom att enkelt tillfälligt skruva loss skyddsgallret och skruva in medföljande lock. Praktiskt vid byte av filtermedia.

Detta medföljer
- Gängtejp rulle
- Mutter 2½” innergänga
- 5 st slangklämmor
- 3 st M6 skruvar för installation av galler
- 3 st skyddsgaller för badtunnans genomföringar
- 1 st 1½” yttergänga/38 mm slangkoppling 90 grader
- Gummipackningar U-profil Tätningar, 3 mm och 8 mm för väggen
- Genomföring 2½” yttergänga x 1½” innergänga (M6 innergänga för lock).- Spiralarmerad flexibel slang med hygienisk slät insida 5 m hel längd, kapningsbar, färg kan variera
- 1 st kort utbytesplugg med låsbult till badtunnans avtappningsventil, så att den lättare kan ställas i öppet läge
- Lock till inloppsgenomföringen med M6 yttergänga

Egenskaper

VarumärkeKirami
Art.Nr.LVPLGE
Bredd480 mm
MaterialPlast
TypKopplingssats
Höjd180 mm
Längd480 mm
Vikt3,1 kg
EAN-nr6430036752743