Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-22

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor

Falu Rödfärg | Unik färg till huset

På 1500-talet målades Sveriges slott röda i ett försök att efterlikna de pompösa tegelbyggnader som fanns i Europa. Under 1600-talet blev det populärt i städerna och under 1700-talet spreds trenden till herrgårdar och prästgårdar. Under 1800-talet målades även torp och ladugårdar röda, och än idag är den faluröda färgen starkt sammankopplad med Sveriges hus och stugor. Från 1764 har tillverkningen av Falu Rödfärg pågått på området runt Falu Gruva och har kommit att bli den mest beprövade och välkända fasadfärgen. Siffror från 2012 imponerar med hela 500 ton pigment som i sin tur blivit till 1.900.000 liter Falu Rödfärg.

Du har sett alla 3 produkter

En traditionell kulör med moderna lösningar

Falu Rödfärg Original innehåller ett unikt pigment från Falu Gruvas mineralisering. Falu Rödfärg i dess originalform kan endast målas på obehandlat eller slamfärgat trä. Detta har de kunnat jobba sig förbi genom att arbeta fram ett recept som gör att fler kan få denna traditionella kulör på sitt hus. Hos oss på Bygghemma.se kan du handla olika produkter från Falu Rödfärg billigt online.

Husmålning kräver planering

Att måla om sitt hus är ett stort projekt och man sparar tid och energi genom att noga tänka igenom sitt val av färg. Att även ge fönster, knutar och plåtdetaljer rätt färg bidrar till ett vackert helhetsintryck. Hus med flera tillbyggnader målas med fördel oftast i en enhetlig färg, men givetvis spelar materialval, design och arkitektur in.