Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Lingbo Kulturfönster | Fönster för generationer

Här var det dessvärre väldigt tomt! Prova att ändra dina filtreringar ovan, eller kontakta vår produktrådgivning så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig hitta rätt!

Lingbo Kulturfönster är beläget i den lilla byn Lingbo i natursköna Hälsingland. Historien bakom företaget börjar redan 1894 då en liten snickerifabrik startades. I slutet av 50-talet så startades en yrkesskola. Fram till år 1992 har verksamheten varierat lite i form och omfattning men ombildades då till dagens Lingbo snickeri. År 2007 övertog Svenska Fönster verksamheten. Fabriken är idag specialiserad på kulturfönster som binder samman generation efter generation. Idag arbetar drygt 30 personer som har gedigen kunskap både gällande gammal hantverkstradition och den moderna produktionen. Fokus på dessa fönster är att bevara den vackra hälsingetraditionen i fönster av högsta kvalitet.

Vackra träfönster med tradition

Den som söker vackra fönster av högsta kvalitet bör välja Lingbo Kulturfönster. Det är otroligt mycket historia bakom dessa produkter och ett gediget kunnande. Bara det bästa virket väljs ut i denna tillverkning. Det är fönster som öppnas utåt och har värmeisolering med ett U-värde på 1,2 som standard. Hälsingetraditionen lever i fönsterna med tydlig profil i innerbåge, ytterbåge och karm. Själva glaset är ett 2+1 glas och kan delas för invändig putsning. Lingbo Kulturfönster går att få i de storlekar och proportioner som du önskar. Även helt fria former erbjuds. Alla fönster är helt och hållet handkittade och tillverkade av stamblock från rejäl furu. Både in- och utsida är i trä och täckmålad.

Lingbo fönster erbjuder kvalitet

För den som är ute efter fönster i hög kvalitet där hela tillverkningsprocessen har fokus på att det ska vara genuint och äkta är detta ett bra val. Det är äkta snickarglädje som genomsyrar varje enskild produkt. Fönsterna har ett bra U-värde vilket kan hjälpa dig att spara mycket energi genom att byta ut de gamla. Utifrån dina önskemål så går det att få fönster spröjsade och i olika färger på glaset.