Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Verktygspistoler

Varmluftspistol

Filtrera

382kr
6905kr
319
382
6905
6905

El

(1)

Batteri

(1)

bosch power tools

(2)

creativ company

(1)

dewalt

(1)

einhell

(3)

hikoki power tools

(2)

makita

(3)

proxxon

(1)

rapid

(4)

steinel

(7)

Varmluftspistol

(1)

Varmluftpistol

(5)

Varmluftsverktyg

(1)

18

(1)

Sortera

7 Produkter

Du har sett alla 7 produkter

Vanliga frågor om

Vilka olika märken på varmluftspistoler har Bygghemma?
Vad kan jag använda värmepistoler till?
Är varmluftspistoler batteridrivna?

En varmluftspistol är ett verktyg som, precis som en hårtork, skapar ett flöde av varmluft. Temperaturen brukar ligga i spannet 100 - 500 grader. Det klassiska användningsområdet för varmluftspistoler är borttagning av färg från ytor som man sedan vill måla med en ny kulör. Många brukar satsa på att köpa varmluftspistol i samband med ommålning av fönster eller vid renovering av målade trämöbler. På så vis kan man spara mycket tid och även ta bort färg utan att behöva använda kraft - något som i värsta falla kan skada den målade ytan. Vi kan erbjuda ett stort urval av varmluftspistoler och det handlar inte om en särskilt stor investering.

Värmepistoler har flera användningsområden

Som alltid när man hanterar höga temperaturer bör man iaktta försiktighet. Arbetar man med en handhållen varmluftspistol har man god kontroll och ser vilken effekt värmestrålen har på materialet. Vissa pistoler monteras så att man inte behöver hålla i dem och då rekommenderar vi att man arbetar med lägre temperatur och att man är noga med att inte glömma bort dem. Vissa pistoler har utbytbara munstycken som är anpassade för olika ändamål. Förutom färgborttagning kan många pistoler användas när du vill att något ska torka snabbt och vid bearbetning av material som blir böjbara när de värms upp. Många plaster som används inom VVS är ett exempel på det. Generellt kan man säga att det är storleken på munstycket som avgör vad pistolen kan användas till. Priset hänger i första hand samman med har hög effekt varmluftspistolen har.

Ett effekt alternativ till färgskrapa

Med en prisvärd varmluftspistol kan man förenkla många vanliga renoveringsprojekt och även spara pengar om alternativet är att anlita hantverkare. För många som sysslar med färg är detta redskap närmast oumbärligt och ett mycket bra alternativ till att använda färgskrapor. Hör gärna av dig till vår kundtjänst om du vill ha hjälpa att välja rätt modell i vårt stora utbud.