Campingtält & strandtält

Filtrera

507 kr

992 kr

507
507
992
992

Visa endast kampanjartiklar

(1)

briv

(2)

hörby bruk

(2)

Endast snabbleverans

(2)

Sortera

4 Produkter

Tält Briv Kullen 3-mans

Tält Briv Kullen 3-mans

507 kr 899:-

44%

Just nu!

Tält Hörby Bruk CanCan Grön

Tält Hörby Bruk CanCan Grön

649 kr 849:-

Leveranstid 2-4 veckor

Tält Hörby Bruk CanCan Sommar

Tält Hörby Bruk CanCan Sommar

649 kr 849:-

Leveranstid 2-4 veckor

Du har sett alla 4 produkter

Ett tält kan vara bra att ha vid flera olika tillfällen. Har man barn kanske de vill kunna sova ute på tomten under sommaren, och om man gillar att campa är det en nödvändighet att äga ett. Hos oss på bygghemma.se hittar du modeller som kan fylla olika behov.

Vad du ska tänka på när du köper ett tält?

När man ska köpa tält är det viktigt att man ser till att välja rätt modell. Det finns många olika produkter att välja mellan. Storleken på tältet avgör hur många som vistas i det och hur mycket plats det finns i det för väskor och annat som man behövt ta med sig. Vill man vandra till fots med tältet har vikten avgörande betydelse och tältet måste då även kunna packas så att det tar liten plats. Det kan också vara en fördel med ett tält som är konstruerat för att vara så enkelt att sätta upp, att man kan göra det på lite hårdare underlag och även när det är mörkt ute. Här kan det vara bra att investera i ett pop up tält för enkel montering. Det lönar sig att satsa på kvalitet, då håller tältet i många år. I vårt sortiment i denna kategori hittar du även olika tälttillbehör.

Hur monterar man ett tält?

Alla tält levereras med instruktioner som visar hur de ska monteras. Det enda man behöver göra för att kunna bygga ihop tältet på ett säkert sätt är att följa instruktionerna. När man inte längre ska använda tältet monterar man enkelt ner det och förvarar det i en påse tills nästa gång det skall användas. Första gången man sätter ihop ett tält kan det vara lite frustrerande, särskilt om det är mörkt ute eller om det av någon anledning är lite bråttom. Om du satsar på att köpa tält online och inte ett som du ser uppställt i butiken kan det vara bra att öva en gång hemma i lugn och ro, innan man sätter upp tältet på till exempel en campingplats. Att köpa tält på nätet har dock den fördelen att du får ett mycket bra pris.

Saker att fundera över innan du köper ett tält

Vad behöver jag för tält?

Före du bestämmer dig för vilket tält du ska köpa måste du veta vad det i huvudsak kommer att användas till. Det är nödvändigt för att du skall kunna välja den modell som passar allra bäst. Hos oss på bygghemma.se hittar du dels modeller som passar i flera olika sammanhang men även praktiska tält för mer specifika ändamål. Vi har modeller i olika prisklasser och kostnaden kan variera ganska mycket, även för modeller som är ungefär lika stora. Om du ska bo i tältet och inte kommer att ha tillgång till annat skydd mot väder och vind under tiden behöver du en rejälare modell än om du inte är lika utelämnad till vädrets makter.

Hur många personer skall rymmas i tältet?

Hos oss kan du hitta prisvärda tält i olika storlekar. Om man bara ska sova i tältet och förvarar eventuell packning någon annan stans kan man satsa på en mindre modell än om tältet även ska fungera som regnskydd dagtid och om all packning måste få plats i det. Används tältet när det är kallt tar rejäla sovsäckar och kläder mer plats än om man bara utrustat sig för ett somrigt tältäventyr. Tänk på att större tält väger mer och kräver mer utrymme i packningen. Köp inte ett som är alldeles för stort trots att det kan vara bekvämt med extra utrymme. Det är helt enkelt en avvägning man får göra.

Olika användningsområden för tält

Med ett tält kan du, tack vare allemansrätten, sova i princip var du vill ute i den svenska naturen och dessutom vara redo att besöka events som festivaler som har en campingplats för besökarna. För många är tältet ett viktigt komplement till husvagnen. Ett tält kan faktiskt fungera som ett extra rum i trädgården under sommarhalvåret. Att ha det uppställt på det sättet brukar vara mycket uppskattat, inte minst om det finns barn i familjen. Tänk på att flytta på tältet då och då för att skydda gräsmattan. Vissa av våra kunder har tältet som en del av bilens standardutrustning eftersom de då är fria att göra en oplanerad tältövernattning om ett tillfälle skulle uppenbara sig.

Vilka finesser skall tältet ha?

Om du är osäker på vilken modell du ska välja rekommenderar vi att du läser på produktsidorna för de modeller som är intressanta för dig. Då ser du om tälten har särskilda funktioner som är intressanta utifrån hur du tänkt använda ditt tält. Regnskydd, förvaringsfickor som kan förslutas och ventilationshål är exempel på finesser där tälten skiljer sig lite åt från varandra. Vilket material tältet är gjort av påverkar hur väl det andas och hur väl det står emot dåligt väder. Vissa modeller kan även ha en lösning för förvaring av väskor och annat som man inte behöver ha omedelbar tillgång till.