Luftvapen & paintball | En aktivitet med spänning

Filtrera

174 kr

664 kr

174
174
664
664

briv

(8)

Endast snabbleverans

(8)

Sortera

8 Produkter

Du har sett alla 8 produkter

Luftgevärsskytte och paintball är roliga och spännande aktiviteter som lockar många äventyrslystna personer till banorna. Här hos oss på Bygghemma hittar du online de tillbehör du behöver till luftvapen och paintball.

Vem kan ägna sig åt luftvapenskytte?

Luftgevärsskytte är någonting för alla. Faktum är att skyttesport är en av världens största idrotter sett till antalet utövare, och att den attraherar såväl gamla som unga, killar som tjejer. Antalet grenar är många och variationen väldigt stor. Vi på Bygghemma har tillbehör till luftvapen och paintball som går att beställa online till billiga priser. Du hittar produkter som gevärsfodral, kikarsikten och olika typer av skjutmål för den som vill ha en skjutbana hemma.

Hur fungerar luftvapen och paintballmarkörer?

De finns olika typer av luftvapen, och de delas in baserat på tekniska utföranden. Fjäderluftvapen, kolsyredrivna vapen, pneumatiska luftvapen och PCP-vapen är alla vanliga varianter. Det de har gemensamt är att de alla på något vis använder luft för att driva ut en kula genom pipan. Vanligaste kalibrerna är 4,5 respektive 5,5 mm och ammunitionen är oftast i form av stålrundkulor eller så kallade diabolokulor. Ett paintballgevär, eller markör som det brukar kallas, fungerar på liknande sätt. Gelatinkulor fyllda med färg drivs ut med komprimerad luft eller koldioxid.

Behövs licens för paintball- och luftvapen?

Som huvudregel är luft- och paintballvapen tillståndspliktiga, men det finns effektbegränsade varianter som får ägas av personer som fyllt 18 år även utan särskilt tillstånd. Omyndiga personer får aldrig använda ett luftvapen utan uppsikt av en vuxen.