Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor
Komposittrall Kärnsund Wood Link DoubleDeck+ 23x140x2800 mm Vändbar 2-färger

Komposittrall Kärnsund Wood Link
DoubleDeck+ 23x140x2800 mm Vändbar 2-färger

fr. 999 kr/m²Pris/frp 809:-
Välj Färg
Lagervara  - Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Specialtransport -
 
Fraktkostnad 795 kr

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

DoubleDeck+ är en mantlad och extra stabil komposittrall med ett härligt trämönster som kommer med dubbla färger på varje trallbräda.

Beskrivning

DoubleDeck+ är en mantlad och extra stabil komposittrall med ett härligt trämönster som kommer med dubbla färger på varje trallbräda.
DoubleDeck+ Komposittrall är en utveckling av den traditionella komposittrallen som kombinerar styrkan hos högdensitets polyetenplast och träfiber med en ogenomtränglig yttermantel av solid plast som skyddar kärnan mot repor, fläckar och blekning. Yttermanteln har ett unikt naturtroget ytskikt som kräver ett minimum av underhåll. För att minska vikt och materialåtgång är trallen tillverkad med 6 stycken genomgående kanaler.

DoubleDeck+ Komposittrall är till 95% tillverkat av återvunnet material. Ytlagret på DoubleDeck+ täcker trallens alla sidor och varje trallbräda har två olika färger. Du använder den sida som passar dig bäst!

Förberedelser
- Låt DoubleDeck+ ligga på ett plant och torrt underlag utan emballage under minst 72 timmar innan montering för att låta materialet acklimatisera sig till rådande klimat.
- Kontrollera varje bräda noggrant innan montering och lägg bräda med eventuell skada eller fel åt sidan. Varje monterad bräda anses som godkänd av kund.
- Läs noggrant igenom följande monteringsbeskrivning innan du börjar. Reklamationsrätten upphör om inte anvisningarna har följts.
Materialåtgång
Den effektiva materialåtgången för DoubleDeck+ är 6,9 lpm/m2. Tag dock med i beräkningen av åtgång att olika typer av läggning och konfigurationer på däck ger olika mycket spill. Räkna därför med att öka materialåtgången med 5%.

Underkonstruktion
Till bjälklag och bärlina används träreglar byggt enligt gängse byggstandard motsvarande vad ett däck av trä skulle kräva. DoubleDeck+ skall inte användas som bärande element eller till regelkonstruktion. Fråga din bygghandlare om råd angående material och dimensioner. Montera alltid regel-konstruktionen på ett plant och torrt underlag. Se till att däcket har möjlighet att ventileras underifrån och montera aldrig direkt mot mark eller betong. Däcket får inte tätas mot mark, eftersom tätning förhindrar nödvändigt luftflöde. För tillräckligt luftflöde bör avstånd från marknivå till brädans undersida vara minst 150 mm. Regelavståndet får vara max 350 mm för bruk i privat miljö och max 300 mm i offentliga miljöer.

Infästning
För infästning av DoubleDeck+ komposittrall skall tillhörande fästsystem användas. DoubleDeck+ fästsystem ger ett konstant avstånd mellan brädorna (5 mm) samtidigt som de ger dem möjlighet att röra sig naturligt efter temperaturens skiftningar. DoubleDeck+ fästsystem består av två olika typer av clips för dold infästning; Startclip och T-clip. Vid montering av DoubleDeck+ clip skall skruvbits med smalt skaft användas för att undvika att trallbrädornas ytskikt skadas. Monteringsbox för 5 m2 innehåller lämplig skruvbits. Vi rekommenderar att du börjar installationen från utsidan av däcket och jobbar dig in mot huset.

Första brädraden monteras med startclips på ytterkanten. Klyv- eller kapjustera sista plankan vid behov. Förborra, försänk försiktigt och fäst den med trallskruv. Eftersom DoubleDeck+ är ett material som utvidgar sig och krymper på längden med temperaturen ska det alltid läggas så att det är minst 3 mm rörelsefog vid ändskarvar och mot vägg eller mot eventuella anslutande frisbrädor. Varje bräda skall fästas på minst tre reglar, även vid konstruktion av trappor. Eventuella skarvar skall göras mitt över dubbla reglar för att få plats med clips. Enklast sker det genom att ett extra regelstycke fästs i befintlig regel vid varje skarv.

Ändförsegling
Vi rekommenderar att alltid ändförsegla trallbrädorna med DoubleDeck+ ändstycke. Detta skyddar från att skräp samlas i trallbrädornas kanaler och minskar fuktupptagning. I extra fuktiga miljöer bör ändstyckena förseglas med silikon för utomhusbruk. Alternativt kan trallbrädornas ändar impregneras med olja avsedd för ändamålet.

Inbyggnad av stomme
För ett enhetligt utseende täcks med fördel sidorna av tralldäckets underkonstruktion med DoubleDeck+ täckbrädor, som efter förborrning och försänkning skruvas fast i regelverket med lämplig skruv.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeKärnsund Wood Link
Art.Nr.485231402800BRKWL
Längd2800 mm
Bredd140 mm
Tjocklek23 mm
Antal2 st/frp
TypKomposittrall
YtaTrästruktur Borstad
FärgNougat/Coffee, Silver/Anthracite
Åtgång6,9 lpm/m2
MaterialTräkomposit
Antal2,46 st/m2