Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Populära varumärken

Golv

Tillsammans med väggarna och taket är golven hemmets största yta och de är nästan alltid i blickfånget. Rent estetiskt har alltså golven stor betydelse för hur vi uppfattar ett hem. Golv är dessutom slitageutsatta och att välja rätt golvmaterial är därför viktigt när vi renoverar eller bygger nytt. Hos oss på Bygghemma hittar du ett brett utbud av fina golv i olika stilar och nyanser, allt från mörkt golv till ljust golv

Rätt golv för rätt rum

Du ska alltid försöka välja golvmaterial utifrån det slitage golven kommer att utsättas för. Ett hallgolv eller golv i köket bör till exempel vara reptåligt och golv i våtutrymmen måste givetvis klara väta och lite högre luftfuktighet än man har i andra rum. Medan golv i sovrum beträds med mer vördnad är kanske utseendet viktigare än något annat. I hem med husdjur krävs det att golven är robusta och det kan också vara bra att tänka på att golven helst kan klara vikten av de möbler du ställer på det, utan att det blir gropar. Ett billigt golv som är enkelt att lägga kan du byta ut om din smak eller behov skulle förändras, till exempel om du vill gå från ett vitt golv till ett grått golv eller ett svart golv, men ibland kan det vara klokt att investera ett golvmaterial som kommer att hålla livet ut. Hos oss står du inför många intressanta valmöjligheter när det gäller utformning av golven i ditt hem.

Det ska inte vara för svårt att lägga golv

Att lägga nytt golv kan vara allt från väldigt enkelt till ganska komplicerat beroende på vad man väljer för utförande. Vi vänder oss till vanliga människor och prioriterar golv som är smidiga att lägga. Hos oss kan du alltså köpa snygga golv som de flesta klarar att få på plats i hemmet även om det givetvis kan vara ett skönt alternativ att vända sig till en fackman. Hur det går till att lägga ett golv beror helt på vad det är gjort av. Hos oss hittar du allt från massiva trägolv till heltäckningsmattor och ett brett urval av klinkers för badrum. Du hittar även allt du behöver för att få ditt nya fina golv på plats. I regel behöver man arbeta lugnt och noggrant när man lägger ett golv och ha möjlighet att kapa materialet för att anpassa det efter rummet där det läggs.

Vanliga frågor om

Hur påverkar valet av golv rummets atmosfär?
Hur länge håller ett golv?
Vad ska jag välja om jag vill ha ett billigt golv?
Vilken typ av golv är bäst?
Kan jag lägga golv själv?