Populära varumärken

editorials

Golv: Istället för trä och sten – vinyl!

Mjukt, varmt, ljuddämpande, slitstarkt och lättstädat. Fem goda egenskaper som utmärker vinylgolvet. Men inte kan väl vinyl matcha känslan av trä eller sten? Tja, då är det läge att spana in nya Kährs Luxury Tiles.

Laminatgolv som håller för allt

Vad har Europas mest trafikerade flygplats Heathrow Airport i London och de stora mässhallarna i Milano gemensamt. Högtryckslaminatgolv från BerryAlloc – ett extremt slitstarkt, smutsavvisande och antistatiskt golv. Och funkar det i London och Milano funkar det säkert även hemma hos dig. Här är några goda skäl till att välja BerryAlloc.

Golvsnack - fördelarna med de olika golvtyperna

Textilgolv, laminat och parkett. Det är några typer av golv som är trendiga just nu och det finns många olika utföranden att välja mellan. – Vårt sortiment är väldigt brett och vi kan till­mötesgå de flesta kunders önskemål, säger Anton Skedebäck, produktchef på Bygghemma. Vi har allt från massiva trägolv, laminat och linoleum till textil- och gummigolv.

Tapetsera som ett proffs

Att tapetsera är roligt! De flesta som vill tapetsera om hemma gör det själva ­nuförtiden, och med Easy up-tapeter har det blivit busenkelt jämfört med innan.

Stor guide: Det ska du tänka på när du målar om hemma

Att måla om hemma kan verka enkelt. Men det finns vissa saker du bör tänka på och en del fällor att undvika. Vi frågade Fredrik Ideström på Nordsjö Idé & Design i Nybro hur man gör för att målningsprojektet ska bli så enkelt och lyckat som möjligt.

Tapetsera hörn – så gör du

Det kan vara lite knepigt att tapetsera inner- och ytterhörn. Men lugn – här är våra bästa tips!

Snygga till hemma med golv, tapeter och färg

Snabbt, enkelt och billigt kan det bli om man fixar till en del av ytskikten i rummen själv. Golv och vägg finns i många olika material anpassade för olika ändamål. Trä, kork och gummi är exempel på vackra naturmaterial som är behagliga att gå på och finns i en mängd olika designer. Idag tillverkas exempelvis gummigolv som efterliknar sten och marmor. I vårt breda sortiment ingår även lättlagda och snygga plastgolv, linoleum-, textil- och våtrumsgolv för inomhusbruk samt trallgolv och andra utegolv för din altan eller balkong. Vill man ha ett golv som är varmt och skönt att gå på är det bra att installera golvvärme när man ändå lägger ett golv.

Att förvandla ett rum

För väggen finns många stilfulla och kul material att välja bland. Till badrummet finns målarfärg, våtrumstapet, lätthanterliga våtrumsskivor som exempelvis efterliknar kakel/sten samt klassiska och moderna sten- och kakelplattor. I sortimentet finns tapeter från många olika designers, både enfärgade och mönstrade i flera kvaliteter, och paneler, väggfärg, väggskivor och sten/tegel för alla andra rum, inklusive köket. Tänk på underarbetet både vid målning och tapetsering så blir resultatet bra. Bredspackling av väggar gör dem finast. Tapet sätts upp med tapetklister eller så är de förklistrade och ska endast blötas. Har du valt en mönstrad tapet kan du behöva tänka på mönsterpassning. Tapetbord, en bra tapetkniv och bred mjuk borste är oumbärligt för ett fint resultat av tapetsering.

Enklare än du tror

Ändra utseendet på väggarna och golvet i ett rum och få en helt ny stil. Allt du behöver till huset och lite till hittar du hos oss på bygghemma.se. Att köpa material till golv och vägg online tar ned kostnaden så mycket att det finns utrymme att leja expertis för andra jobb hemma. Du får många instruktioner och råd av oss som leder dig vidare. Välkommen in med dina frågor.