Lut Faxe Vit
Lut Faxe Vit

Lut Faxe
Vit
1L

129 kr 141:-
Volym
Lagervara 
Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Sammanfattning

Varumärke

Beskrivning

Lut får effektivt träets gulningsprocess att avstanna och ger det den eftertraktade ljusa patinan, som kännetecknar äkta lutbehandlat trä.Lutbehandlingen bevarar träet ljust och framhäver den naturliga strukturen.

Användning:
Faxe Lut Original och Faxe Lut Naturell användes till barrträ såsom t ex fur, gran, pitchpine, douglas m fl.
Faxe Lut Original ger träet en vitskurad patina. Faxe Lut Naturell tillför träet en gyllene ton.
Faxe`s luttyper användes på nytt, obehandlat eller nyslipat trä på golv, väggar, tak, bordsskivor, dörrar, möbler - överallt, där man vill bevara det ljusa träet ljust och naturligt.

Tekniska data: :
- Användning: Oförtunnad 
- Torktid: 2-5 timmar vid 20°C 
- pH-värde: Faxe Lut Original 14 
- Faxe Lut Naturell 14
- Faxe Lövträlut 1 
- Förvaring: Frostfritt 
- Hållbarhet: Minst 5 år i oöppnad förpackning.
- Rengöring/verktyg: Rengöres med vatten
 Förberedelser:
Innan du påbörjar lutbehandlingen bör du se till att ha följande; skyddshandskar, andningsskydd, skyddsglasögon, skoskydd, hink och vit fiberduk. Använd golvmopp, bred pensel med nylonborst, cellulosasvamp eller lutborste för applicering av luten. Redskap med långt skaft underlättar arbetet. Slipa alltid golvet innan behandlingen, se till att golvet är torrt och fritt från slipdamm. Skydda omkringliggande ytor. 
Rör om/skaka dunken ordentligt så att allt vitpigment blir väl fördelat. Häll över luten i ett öppet kärl för att underlätta omrörning och applicering. Se till att ingen bottensats med vitpigment är kvar i dunken.

Applicering:
Börja längst in i ett hörn och stryk ut luten flödigt i brädans längdriktning. Arbeta med 2-3 brädor åt gången, stryk fram och tillbaka så att luten blir väl inarbetad och jämnt fördelad. Avsluta aldrig mitt på en bräda. Fortsätt med nästa 2-3 brädor tills golvet är klart. Obs! Var noga med att röra om luten under arbetets gång! Använd alltid skyddsglasögon!

Låt golvet torka i 8-10 timmar i rumstemperatur. Slipa därefter lätt med vit fiberduk för att få bort fiberresning och överskott av pigment. Använd alltid andningsskydd och skyddsglasögon. Avsluta med att noggrant dammsuga golvet och omkringliggande ytor. Gå inte på det nylutade golvet med skor som kan ge märken. Lutbehandlingen utförs endast en gång.

Efterbehandling:
Golvet är nu färdigt för att behandlas med Herdins Golvolja eller Herdins Golvsåpa. För golv som utsätts för slitage rekommenderas behandling med Herdins Golvolja.

Rengöring av verktygVatten.

Hantering & Lagring:
Frätande. Undvik spill, hud- och ögonkontakt. Använd alltid skyddskläder, skyddsglasögon och gummihandskar. Förvaras i originalförpackning och utom räckhåll för barn. Håll behållare väl tillslutna.

Avfallshantering:
Restprodukter lämnas till miljöstation. Skölj ur tomma förpackningar med vatten och sortera dem som hårda plast förpackningar. För mer information kontakta din kommun.

Egenskaper

VarumärkeFaxe
Art.Nr.EA5573
Volym1 l
TypLut
Åtgång8-12 m²/l
LösningsmedelVatten
Inomhus/UtomhusInomhus