Ring oss på 020-25 00 25
  • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
  • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
0
0 kr

Fasadfärg Falu Vapen

Fasadfärg Falu Vapen
Fasadfärg Falu Vapen
Fasadfärg Falu Vapen
Rek. pris  570 kr
Du sparar 64 kr
506 kr

Delbetala från 11 kr/mån

Lagervara 
Levereras normalt inom 3-5 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Falu Vapen Fasadfärg är en modern alkydoljeburen emulsionsfärg och har egenskaper som liknar traditionell slamfärg. Den är matt och lättstruken. Det bildas ingen tät färgfilm, vilket möjliggör att träet kan andas. Den fäster på många underlag och kan med fördel användas tillsammans med slamfärg på de ytor som traditionell slamfärg ej lämpar sig för. Falu Vapen fasadfärg är registrerad i BASTA-systemet vilket innebär att vi kan styrka att denna produkt klarar BASTA-kriterierna avseende miljö- och hälsofarliga egenskaper.
Avändningsområde
- Mål­ning av trä­fasader (OBS rek­om­menderas ej på tidi­gare färgsys­tem som innehåller akrylatbindemedel).

För­be­han­dling
Nytt eller fab­riks­grun­dat virke och tryckim­preg­n­erat virke: Avlägsna all eventuell smuts och damm och säk­er­ställ mål­nings­bart under­lag. Måla inte på färskt tryckim­preg­n­erat virke, även fab­riks­grun­dat virke med en fet grund­färg är min­dre lämpligt som under­lag.Tidi­gare målade ytor: Borsta ner all löst sit­tande färg. Tjocka färgskikt skra­pas ned. Man bör göra en nog­grann under­sökn­ing för att se om det finns några defek­ter. Fram­för allt bör man under­söka om det finns påverkan från fukt. Mjukt röt­ska­dat trä ska ersät­tas och grått väder­slitet trä tas bort. Tvätta fasaden med fasadtvätt och skölj noga med vat­ten. Var noga med att fasaden är torr innan mål­ning högst en fuk­thalt av 17%.

Mål­ning
Rör om fär­gen väl. På nytt virke grunda först med ett skikt med för­tun­nad färg, 5–10% vat­ten. Vänta minst ett dygn innan färdig­mål­ning med ett skikt oför­tun­nad färg. Måla tunt och inar­beta fär­gen väl och måla hela pan­el­brä­dans längd. Täck detal­jer på huset som ej skall målas med plast. Låt sky­d­det sitta kvar tills fär­gen är fullt vattenfast. Vid kulör­byte på fasad tidi­gare målad slam­färg är det vik­tigt att den ursprung­liga slam­fär­gen noga borstas bort för att de äldre pig­menten inte ska påverka den nya fär­gen.

OBS! Tänk på att färgåtergivningen av bilder kan variera beroende av inställning på din skärm.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeFalu Vapen
Art.Nr.55410F
Volym4, 10 l
FärgGrå, Herrgårdsgul, Ljusröd, Ockragul, Röd, Svart, Vit
TypVägg
Åtgång4-6 m2/l
Övermålningsbar24 Timmar
GlansHelmatt
LösningsmedelAlkydolja
NCS-KulörS-0500-N, S-2040-Y20R, S-3502-Y, S-4050-Y20R, S-4550-Y70R, S-5040-Y80R, S-8500-N
SerieFalu Vapen Falu Fasad
ProduktgruppUtomhusfärg
Inomhus/UtomhusUtomhus
AppliceringsytaTräfasad