Överliggare Sibirisk Lärk Kärnsund Wood Link 34x145x4000 mm

Överliggare Sibirisk Lärk Kärnsund Wood Link
34x145x4000 mm

109 kr/lpmRek. 115:-Pris/frp 436:-
Lagervara  - Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Specialtransport -
 
Fri frakt!

Sammanfattning

Sibirisk Lärk fsc mix 70%, överliggare till räcke, rundad överdel, kv1-4.

Beskrivning

Sibirisk Lärk fsc mix 70%, överliggare till räcke, rundad överdel, kv1-4.
Sibirisk Lärktrall är ett giftfritt alternativ till tryckimpregnerat virke! Lärktrall från Kärnsund Wood Link är i sibirisk Lärk som är ett tätvuxet träslag med en stor andel av kärnträ. Lärkträ har en naturligt hög rötbeständighet bland annat på grund av ett högt innehåll av syra och harts. Sibirisk Lärk ifrån Kärnsund Wood Link växer i ett område i med permafrost i sibirien som ger en extremt långsam tillväxt, och en Lärktrall med mycket täta årsringar. Trallvirket är ett helt organiskt material som har en naturlig motståndskraft mot röta helt utan tillförda gifter. Sibirisk Lärk är därför ett extra bra val där människor och inte minst barn kommer i direkt kontakt med altangolvet. Sibirisk Lärk behöver inte ytbehandlas. Väljer du att inte ytbehandla virket och rengör trallen regelbundet blir den med tiden vackert silvergrå och smälter då naturligt in i omgivningen.

Material i anslutning till sibirisk Lärk
För att undvika missfärgningar av panelen och anslutande inklädnad bör plåt och andra metalldetaljer som kan komma i direkt, eller via vattenavrinning, i indirekt kontakt med panelen vara utförda i rostfritt stål.

Förvaring
Förvara skyddad från direkt sol och regn, och sörj för god genomluftning. Acklimatisera panelen till de förutsättningar som skall gälla vid monteringstillfället.

Lärkfakta
- Vanliga namn: sibirisk Lärk, siberian larch
- Vetenskapligt namn: larix sibirica
- Ursprung: sibirien
- Trädstorlek: 45-55 högt, 2 m i diameter
- Medelvikt som torkad: 660 kg/m3
- Hårdhet: brinell 2,2
- Brottstyrka: 93 mpa
- Elastisk styrka: 13,8 gpa
- Krympning: radiell: 3,8%, tangientiell: 8,5%, t/r ratio: 2,2

Certiferat trä
Certifierat trä för ett hållbart och rättvist skogsbruk. Kärnsund Wood Link levererar miljö- och rättvisecertifierat trä. Handel med certifierat trä ökar träråvarans värde och förbättrar då möjligheterna till ett ansvarsfullt skogsbruk till gagn för miljön, och för de människor som är beroende av inkomst från skogen.

Detta är en skrymmande produkt som kräver specialtransport i form av en stor lastbil eller kranbil. Leverans sker fram till porten om du bor i lägenhetshus eller fram till tomtgräns om du bor i villa. Du som kund ansvarar för att flytta godset från tomtgräns.

Recensioner (1)

Egenskaper

VarumärkeKärnsund Wood Link
Art.Nr.FSCMX452341454000Ö
Tjocklek34 mm
Bredd145 mm
TypÖverliggare
YtbehandlingObehandlad
MaterialSibirisk Lärk
Mått4000x145x34 mm
YtaHyvlad
Dimension34x145 mm
Längd4000 mm
Längd4 m
EAN-nr7332920304344