Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Bangkirai Trall Kärnsund Wood Link 21x145 mm

  Rek. pris  142 kr/lpm
  Du sparar 7 kr/lpm
  135 kr/lpm

  Lägsta totalpris  658,80 kr

  Lagervara 
  Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Specialtransport -
   
  Fraktkostnad 1 995 kr

  Beskrivning

  Bangkirai hårdträtrall är ett högklassigt trallvirke som är naturligt hållbart och vackert. Bangkirai som i vissa fall kan kallas för Kirai är ett slittåligt och kvist fritt hardwood trä med en jämn mellanbrun till rödbrun färg som ger en känsla av lyx. Bangkiraitrall är valet för dig som inte vill kompromissa med utseende, kvalitet eller naturlig hållbarhet. Bangkiraitrallen har två sidor en räfflad och en slät.
  Med rätt skötsel blir ditt nya Bangkirai trallgolv bara vackrare med åren. Trallvirket är ett helt organiskt material som har en naturlig motståndskraft mot röta helt utan tillförda. Bangkirai är därför ett extra bra val där människor, och inte minst barn kommer i direkt kontakt med altangolvet.

  Kvalitet
  Bangkirai hårdträtrall är ett naturligt material där det får förekomma mindre sprickbildning, insektsanvisningar och färgvariationer. Ett fåtal små icke fullt hyvlade partier och färgfällning kan förekomma. Mindre defekter samt märken från transporter och emballering kan förekomma.

  Montering
  Rekommenderade regelavstånd är upp till 500 mm för 19 – 21 mm virke och upp till 600 mm för 28 mm trall. Montera trallen med minst 5 mm mellan brädorna. Sörj för god och kontinuerlig luftcirkulation under och igenom den färdiga terrassen.

  Infästning av Bangkiraitrall
  Som skruv för Hardwood trall rekommenderas A4 syrafast trallskruv i minsta dimension 4,2×55 mm för 21 mm trall och 4,8×75 mm för 28 mm trall. Förborra med en borrdiameter som ger frigång för skruven och försänk för att undvika flisor runt skruvskallen. Förborrning skall enbart göras i trallvirket och inte i underliggande regel. Använd med fördel en borrförsänkare. Bangkirai levereras med skyddsvax i ändarna som motverkar sprickbildning under lagring. Vid montering skall brädorna ändkapas så att de har rät vinkel och så att brädor med skyddsvax och eventuella sprickor som uppstått under torkningsprocessen inte monteras på däcket. Trä rör sig i förhållande till fukthalten. Trallvirke som är torrt kommer att svälla på bredden när det utsätts för fukt och motsatsen gäller för icke torkat virke vid torra förhållanden. Kontrollera alltid bredden på virket innan montering. Ett virke som understiger specifikationen kräver en större luftspalt vid montering.

  Ytbehandling och underhåll
  Bangkirai behöver inte behandlas, om man lämnar trallen obehandlad blir den efter en tid silvergrå. De naturliga färgvariationer som finns jämnar då också ut sig. Rengör trallen regelbundet på ett så skonsamt sätt som möjligt, högtryckstvätta aldrig trallen.

  Förvaring
  Förvara panelen skyddad från direkt sol och regn, och sörj för god genomluftning. Acklimatisera panelen till de förutsättningar som skall gälla vid monteringstillfället.

  Fakta
  - Vanliga namn: Bangkirai/Yellow Balau/Kirai
  - Vetenskapligt namn: Shorea Laevis
  - Ursprung: Sydostasien
  - Trädstorlek: 50 m högt, 0,8-1,5 m i diameter
  - Medelvikt som torkad: 910 kg/m3
  - Hårdhet: brinell 5,0
  - Brottstyrka: tba
  - Elastisk styrka: 22940 mpa
  - Krympning: radiell: 4,2%, tangientiell: 9,5%

  Certiferat trä
  Certifierat trä för ett hållbart och rättvist skogsbruk. Kärnsund Wood Link levererar miljö- och rättvisecertifierat trä. Handel med certifierat trä ökar träråvarans värde och förbättrar då möjligheterna till ett ansvarsfullt skogsbruk till gagn för miljön, och för de människor som är beroende av inkomst från skogen.

  Dokument

  Egenskaper

  VarumärkeKärnsund Wood Link
  Art.Nr.PU412211453050K
  Bredd145 mm
  TypBangkirai
  Åtgång7 lpm/m2
  MaterialBangkirai
  YtaHyvlad
  Längd3050, 3660, 3960, 4570, 4880 mm