Sibirisk Lärk Trall Kärnsund Wood Link 28x120 mm

Sibirisk Lärk Trall Kärnsund Wood Link 28x120 mm
Sibirisk Lärk Trall Kärnsund Wood Link 28x120 mm
Sibirisk Lärk Trall Kärnsund Wood Link 28x120 mm
Sibirisk Lärk Trall Kärnsund Wood Link 28x120 mm
Sibirisk Lärk Trall Kärnsund Wood Link 28x120 mm
Rek. pris 48 kr/lpm
45 kr/lpm

Lägsta totalpris  230 kr

Lagervara 
Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Specialtransport -
 
Fraktkostnad 1 995 kr

Beskrivning

Sibirisk lärktrall är ett giftfritt alternativ till tryckimpregnerat virke! Lärktrall från Kärnsund Wood Link är i sibirisk lärk som är ett tätvuxet träslag med en stor andel av kärnträ. Lärkträ har en naturligt hög rötbeständighet bland annat på grund av ett högt innehåll av syra och harts. Sibirisk lärk ifrån Kärnsund Wood Link växer i ett område i med permafrost i sibirien som ger en extremt långsam tillväxt, och en lärktrall med mycket täta årsringar. Trallvirket är ett helt organiskt material som har en naturlig motståndskraft mot röta helt utan tillförda gifter. Sibirisk lärk är därför ett extra bra val där människor och inte minst barn kommer i direkt kontakt med altangolvet. Sibirisk lärk behöver inte ytbehandlas. Väljer du att inte ytbehandla virket och rengör trallen regelbundet blir den med tiden vackert silvergrå och smälter då naturligt in i omgivningen.
Kvalitet och Utseende
Trallen är utsorterad i två steg i de bästa kvalitetsklasserna 1 till 3 av 6 möjliga, eller i en sortering med ett begränsat inslag av klass 4 sortering. Trall i Sibirisk Lärk behöver inte ytbehandlas. Väljer du att inte ytbehandla Lärktrallen och rengöra den regelbundet blir den med tiden vackert silvergrå och smälter då naturligt in i omgivningen.

Montering
Vi rekommenderar ett regelavstånd på 500 mm. Skruva varje trallbräda helt färdig innan montering av nästa bräda påbörjas. Montera trallen med kärnsidan vänd uppåt och med minst 6 mm mellan brädorna så att de kan röra sig obehindrat i olika väderförhållanden. Se till att få en god och kontinuerlig luftcirkulation under och igenom den färdiga terrassen.

Infästning av Sibirisk Lärktrall
För infästning skall rostfri trallskruv användas i en kvalitet från A2 till A4, då detta minskar risken för missfärgning. Välj A4-kvalitet i miljöer som innebär större risk för korrosion. Skruvhuvudet skall skruvas ner i nivå med trallytan. Använd självborrande skruv eller förborra för att minimera risken för att sprickor uppstår. Förborra alltid alla skruvar som sätts i närheten av brädornas skarvar. Rekommenderad längd på trallskruven för en 28 mm trall är minst 65 mm. För att se till att brädornas ändar har rät vinkel och för att minimera sprickbildning i brädornas ändar skall alla brädor ändkapas före montering.

Material i anslutning till Sibirisk Lärk
För att undvika missfärgningar på lärken och anslutande inklädnad bör plåt och andra metalldetaljer som kan komma i direkt, eller indirekt kontakt med Lärken vara utförda i rostfritt stål. Annars kan missfärgningar uppstå

Förvaring
Förvara lärken skyddad från direkt sol och regn, och sörj för god genomluftning. Acklimatisera panelen till de förutsättningar som skall gälla vid monteringstillfället.

Lärkfakta
- Vanliga namn: Sibirisk Lärk, Siberian larch
- Vetenskapligt namn: Larix Sibirica
- Ursprung: Sibirien
- Trädstorlek: 45-55 högt, 2 m i diameter
- Medelvikt som torkad: 660 kg/m3
- Hårdhet: brinell 2,2
- Brottstyrka: 93 mpa
- Elastisk styrka: 13,8 gpa
- Krympning: radiell: 3,8%, tangientiell: 8,5%, t/r ratio: 2,2

Certiferat trä
Certifierat trä för ett hållbart och rättvist skogsbruk. Kärnsund Wood Link levererar miljö- och rättvise certifierat trä. Handel med certifierat trä ökar träråvarans värde och förbättrar då möjligheterna till ett ansvarsfullt skogsbruk till gagn för miljön, och för de människor som är beroende av inkomst från skogen.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeKärnsund Wood Link
Art.Nr.MX452281203000K
Tjocklek28 mm
Bredd120 mm
TypSibirisk Lärk
Åtgång8 lpm/m2
MaterialSibirisk Lärk
YtaHyvlad
Mått3000x120x28, 4000x120x28, 5100x120x28 mm
Längd3000, 4000, 5100 mm