Ring oss på 020-25 00 25
 • Leverans & reklamation, vardagar 09.00 - 17.00
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  6%

  Sibirisk Lärk Trall Kärnsund Wood Link 28x120 mm

  Paket + kr

  Tillval + kr

  Rek. pris 48 kr/lpm

  Du sparar 3 kr/lpm

  45 kr/lpm

  Lagervara
  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Specialtransport
  - Fraktkostnad 1 995 kr

  Beskrivning

  Sibirisk lärktrall är ett giftfritt alternativ till tryckimpregnerat virke! Lärktrall från Kärnsund Wood Link är i sibirisk lärk som är ett tätvuxet träslag med en stor andel av kärnträ. Lärkträ har en naturligt hög rötbeständighet bland annat på grund av ett högt innehåll av syra och harts. Sibirisk lärk ifrån Kärnsund Wood Link växer i ett område i med permafrost i sibirien som ger en extremt långsam tillväxt, och en lärktrall med mycket täta årsringar. Trallvirket är ett helt organiskt material som har en naturlig motståndskraft mot röta helt utan tillförda gifter. Sibirisk lärk är därför ett extra bra val där människor och inte minst barn kommer i direkt kontakt med altangolvet. Sibirisk lärk behöver inte ytbehandlas. Väljer du att inte ytbehandla virket och rengör trallen regelbundet blir den med tiden vackert silvergrå och smälter då naturligt in i omgivningen.

  Läs mer
  Kvalitet och Utseende
  Trallen är utsorterad i två steg i de bästa kvalitetsklasserna 1 till 3 av 6 möjliga, eller i en sortering med ett begränsat inslag av klass 4 sortering. Trall i Sibirisk Lärk behöver inte ytbehandlas. Väljer du att inte ytbehandla Lärktrallen och rengöra den regelbundet blir den med tiden vackert silvergrå och smälter då naturligt in i omgivningen.

  Montering
  Vi rekommenderar ett regelavstånd på 500 mm. Skruva varje trallbräda helt färdig innan montering av nästa bräda påbörjas. Montera trallen med kärnsidan vänd uppåt och med minst 6 mm mellan brädorna så att de kan röra sig obehindrat i olika väderförhållanden. Se till att få en god och kontinuerlig luftcirkulation under och igenom den färdiga terrassen.

  Infästning av Sibirisk Lärktrall
  För infästning skall rostfri trallskruv användas i en kvalitet från A2 till A4, då detta minskar risken för missfärgning. Välj A4-kvalitet i miljöer som innebär större risk för korrosion. Skruvhuvudet skall skruvas ner i nivå med trallytan. Använd självborrande skruv eller förborra för att minimera risken för att sprickor uppstår. Förborra alltid alla skruvar som sätts i närheten av brädornas skarvar. Rekommenderad längd på trallskruven för en 28 mm trall är minst 65 mm. För att se till att brädornas ändar har rät vinkel och för att minimera sprickbildning i brädornas ändar skall alla brädor ändkapas före montering.

  Material i anslutning till Sibirisk Lärk
  För att undvika missfärgningar på lärken och anslutande inklädnad bör plåt och andra metalldetaljer som kan komma i direkt, eller indirekt kontakt med Lärken vara utförda i rostfritt stål. Annars kan missfärgningar uppstå

  Förvaring
  Förvara lärken skyddad från direkt sol och regn, och sörj för god genomluftning. Acklimatisera panelen till de förutsättningar som skall gälla vid monteringstillfället.

  Lärkfakta
  - Vanliga namn: Sibirisk Lärk, Siberian larch
  - Vetenskapligt namn: Larix Sibirica
  - Ursprung: Sibirien
  - Trädstorlek: 45-55 högt, 2 m i diameter
  - Medelvikt som torkad: 660 kg/m3
  - Hårdhet: brinell 2,2
  - Brottstyrka: 93 mpa
  - Elastisk styrka: 13,8 gpa
  - Krympning: radiell: 3,8%, tangientiell: 8,5%, t/r ratio: 2,2

  Certiferat trä
  Certifierat trä för ett hållbart och rättvist skogsbruk. Kärnsund Wood Link levererar miljö- och rättvise certifierat trä. Handel med certifierat trä ökar träråvarans värde och förbättrar då möjligheterna till ett ansvarsfullt skogsbruk till gagn för miljön, och för de människor som är beroende av inkomst från skogen.

  Dokument

  Egenskaper

  Varumärke Kärnsund Wood Link
  Art.Nr. MX452281203000K
  Bredd 120 mm
  Tjocklek 28 mm
  Åtgång 8 lpm/m2
  Material Sibirisk Lärk
  Yta Hyvlad
  Typ Sibirisk Lärk
  Mått 3000x120x28, 4000x120x28, 5100x120x28 mm
  Längd 3000, 4000, 5100 mm

  Tillbehör du kan behöva

  Jämför med andra toppsäljare

  Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 020 - 25 00 25, vi har öppet alla dagar 08.00 - 22.00!
  Bredd
  Tjocklek
  Åtgång
  45 kr/lpm
  48 kr/lpm
  120 mm
  28 mm
  8 lpm/m2
  65 kr/lpm
  69 kr/lpm
  145 mm
  34 mm
  7 lpm/m2
  Visa Produkt