Ring oss på 020-25 00 25
 • Kundservice är stängt
 • Produktrådgivning, alla dagar 08.00 - 22.00
Våra butikerNu på fem platser i Sverige!
Jämför (0)
  0
  0 kr

  Genom att fortsätta använda sajten utan att ändra dina browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.

  När du använder sajten och våra tjänster kommer vi även att behandla dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  2%

  Sibirisk Lärk Panel Dubbelfas Fals Kärnsund Wood Link 21x118 mm

  Paket + kr

  Tillval + kr

  Rek. pris 40 kr/lpm

  Du sparar 1 kr/lpm

  39 kr/lpm

  Lagervara
  - Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
  Specialtransport
  - Fraktkostnad 1 995 kr

  Beskrivning

  Kärnsund Wood Link Sibirisk lärkpanel är ett tätvuxet träslag med en stor andel av kärnvirke. Lärkträ har en naturligt hög rötbeständighet bland annat på grund av ett högt innehåll av syra och harts. Sibirisk Lärk från Kärnsund Wood Link växer i ett område med permafrost i Sibirien som ger en extremt långsam tillväxt, och en Lärkpanel med mycket täta årsringar. Sibirisk lärkpanel är ett organiskt material som har en naturlig motståndskraft mot röta helt utan tillförda gifter. Sibirisk lärk är därför ett extra bra miljö val där människor och inte minst barn kommer i direkt kontakt med panelen. Sibirisk lärk behöver inte ytbehandlas. Väljer du att inte ytbehandla virket och rengör panelen regelbundet blir den med tiden vackert silvergrå och smälter då naturligt in i omgivningen.

  Läs mer
  Sortering
  Kvalitetsklasser på sågat timmer ifrån Ryssland är reglerat enligt standarden GOST 26002-83 i sorteringarna 1 – 6. Det betyder att lärken som levereras från Kärnsund Wood Link bara sorterat ut de bästa kvaliteterna i två led. Kärnsund Wood Links Lärk sorteras första gången vid sågning i Ryssland där plockas kvalitetssorteringarna 5 & 6 bort. När sedan hyvlingen görs i Sverige sker ytterligare en sortering för att säkerställa en hög och jämn kvalitet.

  Infästning av Sibirisk Lärktrall
  För infästning skall rostfri trallskruv användas i en kvalitet från A2 till A4, då detta minskar risken för missfärgning. Välj A4-kvalitet i miljöer som innebär större risk för korrosion. Skruvhuvudet skall skruvas ner i nivå med trallytan. Använd självborrande skruv eller förborra för att minimera risken för att sprickor uppstår. Förborra alltid alla skruvar som sätts i närheten av brädornas skarvar. Rekommenderad längd på trallskruven för en 28 mm trall är minst 65 mm. För att se till att brädornas ändar har rät vinkel och för att minimera sprickbildning i brädornas ändar skall alla brädor ändkapas före montering.

  Material i anslutning till Sibirisk Lärk
  För att undvika missfärgningar på lärken och anslutande inklädnad bör plåt och andra metalldetaljer som kan komma i direkt, eller indirekt kontakt med Lärken vara utförda i rostfritt stål. Annars kan missfärgningar uppstå

  Förvaring
  Förvara lärken skyddad från direkt sol och regn, och sörj för god genomluftning. Acklimatisera panelen till de förutsättningar som skall gälla vid monteringstillfället.

  Lärkfakta
  - Vanliga namn: Sibirisk Lärk, Siberian larch
  - Vetenskapligt namn: Larix Sibirica
  - Ursprung: Sibirien
  - Trädstorlek: 45-55 högt, 2 m i diameter
  - Medelvikt som torkad: 660 kg/m3
  - Hårdhet: brinell 2,2
  - Brottstyrka: 93 mpa
  - Elastisk styrka: 13,8 gpa
  - Krympning: radiell: 3,8%, tangientiell: 8,5%, t/r ratio: 2,2

  Certiferat trä
  Certifierat trä för ett hållbart och rättvist skogsbruk. Kärnsund Wood Link levererar miljö- och rättvise certifierat trä. Handel med certifierat trä ökar träråvarans värde och förbättrar då möjligheterna till ett ansvarsfullt skogsbruk till gagn för miljön, och för de människor som är beroende av inkomst från skogen.

  Dokument

  Egenskaper

  Varumärke Kärnsund Wood Link
  Art.Nr. PU452211183000DFFK
  Bredd 118 mm
  Tjocklek 21 mm
  Åtgång 9,7 lpm/m2
  Material Sibirisk Lärk
  Profil Dubbelfas fals
  Yta Hyvlad
  Typ Sibirisk Lärk
  Mått 3000x118x21, 4000x118x21, 5100x118x21 mm
  Längd 3000, 4000, 5100 mm

  Tillbehör du kan behöva

  Jämför med andra toppsäljare

  Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 020 - 25 00 25, vi har öppet alla dagar 08.00 - 22.00!
  Bredd
  Åtgång

  Andra som köpte Sibirisk Lärk Panel Dubbelfas Fals Kärnsund Wood Link 21x118 mm köpte också