Parfönsterdörr Traryd Optimal Plus 3-Glas Aluminium

Parfönsterdörr Traryd Optimal Plus 3-Glas Aluminium
Parfönsterdörr Traryd Optimal Plus 3-Glas Aluminium
Parfönsterdörr Traryd Optimal Plus 3-Glas Aluminium
Parfönsterdörr Traryd Optimal Plus 3-Glas Aluminium
30%
tom 30/4
Kampanj

När du gjort valen ovan kan du välja bland följande tillval

  • Lösa Spröjs

  • Spaltventil

  • Mellanglasspröjs

  • Lås

  • Bågposter

  • Kulör Utsida

  • Kulör Insida

  • Glasbyte

Rek. pris 22 221 kr
15 555 kr

Delbetala från  327 kr/mån

Tillverkningsvara 
Levereras normalt inom 6-8 veckor.
Hemleverans -
 
Fraktkostnad 299 kr

Beskrivning

Traryd - Svensktillverkade kvalitetsfönsterdörrar! Fönsterdörr Traryd Pardörr 3-Glas Aluminium Optimal Plus är en Svanen-märkt fönsterdörr med det låga u-värdet 1,0. I Plus-paketet ingår också extra förankrat glas. En utåtgående fönsterdörr som ger rymd och ljus. Fönsterdörren levereras med 3-glas isolerruta med mycket god isoleringsförmåga som hjälper till att hålla nere kostander för uppvärmning. Traryds fönsterdörrar är beklädda med aluminium som ökar livslängden och minimerar underhållet på fönstret.
Parfönsterdörren har handtag på båda dörrarna invändigt. Utvändigt sitter det bara handtag på gångdörren.

En fönsterdörr förbinder ute och inne på ett helt annat sätt än en vanlig dörr. Den släpper in massor av ljus och skapar en vacker övergång från altan, balkong eller trädgård in i ditt hem. Dörrarna finns i en mängd olika varianter som kompletterar fönstermodellerna. De öppnas utåt och går att få med eller utan spröjs, helglasade eller med bröstning. Fönsterdörrarna linjerar antingen med vridfönster, fasta fönster eller sidohängda fönster.

Dörrarna har spanjolettlås med fallkolv, vilket innebär att den har samma funktion som en fyrpunktslåsning som försvårar inbrott. Helglasade fönsterdörrar har personsäkerhetsglas in- och utvändigt som standard.

Optimal eller Optimal Plus?
Traryd Optimal Plus är det självklara valet för dig som har höga krav på isolering och energibesparing. På parfönsterdörrar blir då u-värdet så lågt som 1,0 jämfört med 1,1 för serie Optimal. Optimal Plus gör det möjligt att ha stora fönster även i energieffektiva hus utan att öka uppvärmningskostnaderna. Parfönsterdörrar levereras med extra förankrat glas och barnspärr med Optimal Plus-paketet. Traryd Optimal Plus uppfyller kraven för Svanenmärkning.(Låga U-värden ökar sannolikheten för utvändig kondens. Uppträder oftast nattetid då yttertemperaturen på glaset sjunker under uteluftens temperatur och daggpunkt. Den försvinner normalt framåt morgonen när luften blir varmare).

Färg
Som standard är fönstren vita (RAL 9010 utvändigt och NCS S 0502-Y invändigt). Det finns ett antal standardfärger som tillval, men man kan även få vilken färg man önskar, ring in till vår kundservice för offert.

Gångdörr anges utifrån sett.
Vänster gångdörr har gångjärnen på vänster sida utifrån sett.

Infästning Fönsterdörrar
Karmhylsa Adjufix ingår och är alltid förmonterad. Till hylsorna behövs en infästningsskruv (medlevereras ej) som är anpassad för karmhylsan. Beroende på väggens material finns olika infästningsskruvar på marknaden. Skruven ska vara för tungt montage och det är viktigt att skruvskallen är anpassad för karmhylsan.

Garanti
10 år (se PDF för mer info).

Glassäkerhet
Från 1 januari 2013 gäller nya lagkrav i BBR. De nya kraven syftar till att öka personsäkerheten och särskilt stärka skydden vid de utrymmen där barn håller till.
Tidigare har BBR endast omfattat nybyggnation av bostäder, men från 1/1 2013 gäller BBR även vid ändring av bostad (t.ex. byte av fönster eller dörr).
Det innebär att byte av fönster eller dörr nu faller under direktiven i BBR 19. De standarder för säkerhetglas som tidigare gällt vid nybyggnation gäller alltså nu också vid fönsterbyten i befintliga hus. Läs mer i PDF:en Glassäkerhet BBR.

Produkten säljs i modulmått, se mer information om modulmått i PDF "Modulmått, Glaslinjering och Hängning".

Dokument

Egenskaper

VarumärkeTraryd Fönster
Art.Nr.66332112201250T
Bredd Modulmått120, 130, 140, 150, 160, 170, 180, 190, 200 cm
Höjd Modulmått200, 210, 220 cm
Glas Linjerat med120 Fast Fönster, 120 Öppningsbart Fönster, 130 Fast Fönster, 130 Öppningsbart Fönster, 140 Fast Fönster, 140 Öppningsbart Fönster, 150 Fast Fönster, 150 Öppningsbart Fönster, 160 Fast Fönster, 160 Öppningsbart Fönster, 180 Fast Fönster
GångdörrHöger, Vänster
SerieOptimal Plus
ÖppnasUtåtgående
TypPardörr
Glas3-Glas
U-Värde1
MaterialAluminium
Karmdjup112 mm
Härdat GlasNej, Ja
ProfilSlät insida
LjudreduktionRw 26, Rw 26 db dB