Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor
Ytterdörr Diplomat Anna Träfanér

Ytterdörr Diplomat
Anna Träfanér

fr.16 471 kr
Välj Bredd Modulmått
Välj Höjd Modulmått
Välj Hängning
?
Välj Färg

Ange ditt postnummer för att se pris och välja installation.

Tillverkningsvara  - Levereras normalt inom 8-10 veckor.
Hemleverans -
 
Fraktkostnad 449 kr

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Ytterdörr Diplomat Anna Teak är en ytterdörr i klassisk stil med en enkel, rak spårfräsning som dekoration. Ytterdörren har slät insida. Diplomats ytterdörrar i traditionell stil är modeller med stabil popularitet. Här finns former som du känner igen och kvalitet som du alltid kan lita på.
Varumärke

Beskrivning

Ytterdörr Diplomat Anna Teak är en ytterdörr i klassisk stil med en enkel, rak spårfräsning som dekoration. Ytterdörren har slät insida. Diplomats ytterdörrar i traditionell stil är modeller med stabil popularitet. Här finns former som du känner igen och kvalitet som du alltid kan lita på.
Träfanér ytterdörrar ska behandlas med olja (med antimögelskydd) innan montering en gång eller till dörren är mättad, torka av överflödig olja. Rengör dörren, torka av med trasa, slipa med fint slippapper i träets fiberriktning för att putsa bort resta fibrer. Olja in dörren tills ytan är fet och vattenavvisande, torka bort all överflödig olja. Därefter vid behov vanligtvis vår och höst (eller innan dörren börjar bli matt och uttorkad), så att dörren har en fet vattenavvisande yta. Obs! glöm ej dörrens undersida. Dörrar i teak kan få små sprickor i ytskiktet, detta beror på att trä är ett levande material. Sprickorna påverkar ej dörrens funktion eller täthet. Det är bara ett tecken på att dörren är tillverkad i ett äkta naturmaterial. Tröskeln är obehandlad och skall oljas innan montering och efter behov. För att öka livslängden på dörrarna bör de placeras under t ex ett skärmtak.

Dörren kommer med fabriksmonterade hylsor för karmskruv som standard. Därmed finns ingen risk att lacken spricker när du skruvar i hylsorna. (OBS! Endast skruv för installation i träregel ingår). Tröskelhöjden är låg (25 mm) och anpassad för rörelsehindrade. Tröskel under hela karmens bredd skyddar ändträ mot fukt.

För Diplomat är inte en dörr bara en dörr. Den bär en personlighet och känsla som kan förändra en hel fasad eller ge den gamla villan ett helt nytt uttryck. Dörren är entrén till ditt liv och skapar en förväntan om vad som händer där bakom och om vilka som bor där.En dörr från Diplomat ska inte behöva bytas titt som tätt, de är gjorda för att hålla i långa loppet. Trästommen är i furu som fylls med cellplast för få en bra isolering. Ett lager med aluminiumplåtar håller fukten borta och ytterst sitter antingen en HDF-skiva eller laminat. Du har även möjlighet att personifiera din dörr och göra den unik med tillval och färg.

Diplomats alla ytterdörrar har 20 års formgaranti och 10 års garanti mot kondens mellan isolerglasen. Dessutom gäller 2 års garanti på dörrens funktioner och egenskaper, förutsatt att anvisningarna för behandling och montering följts.

Produkten säljs i modulmått, se mer information om modulmått i PDF "Modulmått, Glaslinjering och Hängning".

Dokument

Egenskaper

VarumärkeDiplomat
Art.Nr.9600151102181D
Bredd Modulmått90, 100 cm
Höjd Modulmått200, 210 cm
SerieAnna
Hängning1. Vänsterhängd dörr, 2. Högerhängd dörr
FärgFuru, Teak
Karmdjup105 mm
Tjocklek64 mm
Storlek10x20, 10x21, 9x20, 9x21
LåskistaAssa 2002
TypEnkeldörr
GlasNej
U-Värde0.8
StilKlassisk