Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
020 - 25 00 25

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
020 - 25 00 25
Mina Sidor
Parytterdörr Diplomat Laila Träfanér Klarglas

Parytterdörr Diplomat
Laila Träfanér Klarglas

fr.55 615 kr

Se priset!

Välj Bredd Modulmått
Välj Höjd Modulmått
Välj Färg
Välj Gångdörr

Ange ditt postnummer för att se pris och välja installation.

Tillverkningsvara  - Levereras normalt inom 6-8 veckor.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Parytterdörr Diplomat Laila Ek är en modern och stilren ytterdörr med smalt, stående klarglas. Dörrbladet i sig själv är helt slät utan dekor. Diplomats ytterdörrar i modern stil sitter snyggt i gamla som nya hus. Sparsmakad design och stilren dekor flirtar med funkis, medan formen på glasen definitivt ger designen en aktuell, modern stämpel.
Varumärke

Beskrivning

Parytterdörr Diplomat Laila Ek är en modern och stilren ytterdörr med smalt, stående klarglas. Dörrbladet i sig själv är helt slät utan dekor. Diplomats ytterdörrar i modern stil sitter snyggt i gamla som nya hus. Sparsmakad design och stilren dekor flirtar med funkis, medan formen på glasen definitivt ger designen en aktuell, modern stämpel.
Träfanér ytterdörrar ska behandlas med olja (med antimögelskydd) innan montering en gång eller till dörren är mättad, torka av överflödig olja. Dörren levereras oljad från fabrik och får därför inte oljas för många gånger. Rengör dörren, torka av med trasa, slipa med fint slippapper i träets fiberriktning för att putsa bort resta fibrer. Olja in dörren tills ytan är fet och vattenavvisande, torka bort all överflödig olja. Därefter vid behov vanligtvis 6-8 gånger/år (eller innan dörren börjar bli matt och uttorkad), så att dörren har en fet vattenavvisande yta. Det är viktigt att dörren slipas rent innan man oljar dörren. Obs! glöm ej dörrens undersida. Tröskeln är obehandlad och skall oljas innan montering och efter behov. För att öka livslängden på dörrarna bör de placeras under t ex ett skärmtak. OBS! Ekdörrar får ej placeras i utsatt/oskyddat läge, då gäller inga garantier på ytskiktet.

En pardörr bjuder in till både vardag och fest. Genom att slå upp båda dörrarna utgör de en storstilad entré. I vardagen används enkelt en av dörrarna. Pardörrarna har så kallat hakregellås och säkerhetsslutbleck med finjustering av dörrbladets tätning, vilket är viktigt på pardörrar. Dörren kommer med fabriksmonterade hylsor för karmskruv som standard. Därmed finns ingen risk att lacken spricker när du skruvar i hylsorna. (OBS! Endast skruv för installation i träregel ingår). Tröskelhöjden är låg (25 mm) och anpassad för rörelsehindrade. Tröskel under hela karmens bredd skyddar ändträ mot fukt.

För Diplomat är inte en dörr bara en dörr. Den bär en personlighet och känsla som kan förändra en hel fasad eller ge den gamla villan ett helt nytt uttryck. Dörren är entrén till ditt liv och skapar en förväntan om vad som händer där bakom och om vilka som bor där. En dörr från Diplomat ska inte behöva bytas titt som tätt, de är gjorda för att hålla i långa loppet. Trästommen är i furu som fylls med cellplast för få en bra isolering. Ett lager med aluminiumplåtar håller fukten borta och ytterst sitter antingen en HDF-skiva eller laminat. Du har även möjlighet att personifiera din dörr och göra den unik med tillval och färg.

Diplomats alla ytterdörrar har 20 års formgaranti och 10 års garanti mot kondens mellan isolerglasen. Dessutom gäller 2 års garanti på dörrens funktioner och egenskaper, förutsatt att anvisningarna för behandling och montering följts.

Produkten säljs i modulmått, se mer information om modulmått i PDF "Modulmått, Glaslinjering och Hängning".

Dokument

Egenskaper

VarumärkeDiplomat
Art.Nr.9600135152192D
Bredd Modulmått140, 150 cm
Höjd Modulmått200, 210 cm
SerieLaila
FärgEk, Teak
Karmdjup105 mm
Tjocklek64 mm
Storlek14x20, 14x21, 15x20, 15x21
LåskistaAssa 2002
TypPardörr
GlasJa
GlastypKlarglas
StilModern
GångdörrHöger, Vänster