Solcell LTC Flexible 120 W

Solcell LTC Flexible 120 W
Solcell LTC Flexible 120 W
Rek. pris 2 995 kr
2 845 kr

Delbetala från  237 kr/mån

Lagervara 
Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Beskrivning

Flexibel solcell 120 W EFTE. Mått: 1200x540x3 mm. Oerhört lättvikt och passar välvda ytor. Perfekt för husbil och husvagnstak. Panelen limmar man direkt på taket med t.ex. Sikaflex. Framtagen för att klara av det tuffa nordiska klimatet vi kan utsättas för.
Det finns 2 typer av solceller som är uppbyggda med aluminiumram - Monokristallina (Mono) och Polykristallina (Poly). Mono känns igen på den klarblåa/svarta färgen och Poly har en mer spräcklig, blå nyans. Mono-celler består av enkristallsblock vilket gör att de har en högre verkningsgrad och renare kisel än Poly-celler, som har många små kristaller. Detta märks framförallt vid mulet väder och när solen ej har en direkt vinkel mot panelen (indirekt solinstrålning). Mono-cellen har i allmänhet längre livslängd.

LTC's flexibla solpaneler använder sig av ETFE (Etylentetra flouretylen) istället för det vanliga PET-materialet, för att absorbera solljus med mindre reflektion. Panelerna har mycket hög effektivitet - 30% högre än konventionell solpanel.

ETFE är inte bara ett slitstarkt och UV-vänligt material, utan är också intelligent. Tack vare kemiska egenskaper hos molekylerna är ETFE ett självrengörande material som behåller sin transparens för hela livscykeln - vilket vid optimala förhållande kan ge en livslängd på upp till 15 år. En annan fördel med ETFE är den miljömässiga. Materialet är 100% återvinningsbart. Även dess produktionsprocess är bättre för miljön, eftersom det inte kräver användning av kemiska lösningsmedel eller petroleumprodukter.

Egenskaper

VarumärkeLTC
Art.Nr.2070
CelltypMonokristallina
FärgVit/Svart
TypSolcell
Laddström Max6,45 A
Höjd3 mm
Längd1200 mm
Effekt120 W
Vikt2,3 kg
Bredd540 mm
EAN-nr7350002695531