Filtrera

49 kr

30 189 kr

49
49
30189
30189

Visa endast kampanjartiklar

(8)

Svart

(75)

Vit

(37)

Silver

(25)

Brun

(2)

Grå

(18)

Transparent

(12)

Stål

(14)

Koppar

(5)

Flerfärgad

(8)

Röd

(6)

Rosa

(4)

Beige

(1)

Brons

(1)

Gul

(2)

Grön

(6)

Orange

(1)

Blå

(3)

Guld

(2)

Solcellslampa

(39)

Solcells-pollare

(27)

Solcellsdekoration

(45)

Solventilator

(2)

Solcellslykta

(8)

Solcells-spotlight

(9)

Solcellspaket

(8)

Solcellsfackla

(4)

Solpanel

(16)

Solcellsljus

(2)

Solcellspinne

(4)

Solcellsregulator

(6)

Batteri

(3)

Spotlight

(1)

Solcells-ljusslinga

(3)

Utelampa

(3)

Kontakt

(1)

Solfångare

(1)

Solcellspanel

(8)

Solcell

(5)

Strålkastare

(1)

Monteringssats

(2)

Kabel

(8)

Väggkonsol

(2)

Solcell/USB-Lampa

(1)

Optimerare

(1)

Solcell/​USB-Lampa

(2)

Växelriktare

(3)

Splitter

(2)

Övergångskabel

(2)

Digital timer

(1)

Markstativ

(1)

Nödströmsanläggning

(1)

Regulator

(1)

Solpanelspaket

(1)

Tillbehör Inverter

(1)

Plast

(38)

Plast/Metall

(28)

Glass/Metall

(20)

Rostfritt stål

(4)

Metall

(21)

Plast/Glass

(2)

Glass

(3)

Stål

(4)

Glas/Aluminium

(1)

Aluminium/Frostat glas

(2)

Aluminium/glas

(3)

Glass/Plast

(2)

Polyresin

(2)

Plast/Polystone

(4)

Metall/Stål

(1)

Frostat Glas/Aluminium/Plast

(2)

keramisk/Metall

(1)

Metall/Glass

(2)

Fixed

(117)

LED

(11)

Sortera

248 Produkter

AGM-Batteri Sunwind 260

AGM-Batteri Sunwind 260

5 990 kr6 590:-

tom 1/11

AGM-Batteri Sunwind 136

AGM-Batteri Sunwind 136

3 290 kr3 690:-

11%

tom 1/11

Du har sett 36 av 248 produkter
1 av 7

Med solceller kan du äntligen producera miljövänlig el till ditt eget hem. Här finns det största utbudet av solcellspaket till låga priser för alla olika typer av behov. Du kan även få tips och goda råd som kan hjälpa dig att hitta den bästa solcellslösningen för ditt hem.

Spar på elkostnader med solceller

Vill du minska ditt behov av elköp och bidra till förnyelsebar energi är solceller ett enkelt val. Själva installationen är inte svår och går att anpassa efter husets tak för att utnyttja solljuset maximalt. Det finns flera olika modeller beroende på ditt behov: är det för gården, villan eller sommarhuset? Vill du ha möjlighet till wifi-kommunikation för att kunna kontrollera hur mycket el som produceras? Vad många kanske inte tänker på är att även om det är molnigt ute så är det tillräckligt ljust för att el ska kunna produceras. Kom ihåg att du kan använda dig av ROT-avdrag när du beställer hjälp av installera solceller. På så sätt kan du spara flera tusen kronor. Du kan även ansöka om solcellsstöd från din kommun som gör att du spar ytterligare pengar. Kolla först upp hur stort elbehov du har innan du väljer solcellspaket.

Installation av solceller

Att installera sina solceller själv är möjligt men kan kräva en del förkunskap om elinstallation. I vissa fall kan det även vara så att man behöver ansöka om bygglov, även här är det bästa att kolla med din kommun vad som gäller. Vad som rekommenderas är att söka offert från minst två oberoende installatörer. Med expertis kan du få hjälp att se till att dina solceller installeras på bästa sätt för att maximera produktionen av el. När det väl är installerat kan man enkelt själv genomföra lättare underhåll. På lång sikt är billig solenergi både bra för miljön men även för ens egen ekonomi. Priset på solceller har sjunkit med åren och idag kan en installation av billiga solceller vara ett bra alternativ för de som vill spara in på kostnaderna. Solceller har idag en livslängd på långt över 25-35 år med rätt installation.

Vad du bör tänka på innan du köper solceller

Hur stort elbehov har du?

Beroende på solceller och plats i landet kan mängden el som produceras skilja sig åt. I ett optimalt fall av placering i exempelvis Stockholmstrakten kommer mängden el som produceras att ligga på cirka 1000 kWh per installerad kW per år. Visby har fler soltimmar än Stockholm på ett år och ligger därför på 1100 kWh per installerad kW per år. Solstrålningen kan skilja sig +/- 10 procent per år enligt SMHI. Elproduktionen kan också skilja sig över året beroende på temperatur utomhus och hur bra värmen leds bort från modulerna. Kolla därför upp ditt elbehov för att kunna köpa tillräckligt starka Solpaneler som täcker upp ditt elbehov och mer därtill.

Kan man elförsörja sig enbart på elproduktionen?

Generellt sett nej, när mörkret lägger sig produceras nämligen ingen el. Speciellt under vintermånaderna med korta dygn och i de delar av norra Sverige där solen inte går upp under vintermånaderna. Under sommarmånaderna så får man istället ett överskott av el som man kan sälja till elleverantören istället. Idag finns det flera elleverantörer som köper ditt överskott för marknadspris. På detta sätt spar du inte bara elkostnader med solceller utan du kan också tjäna pengar! Men kom ihåg att du bara får installera tillräckligt många solpaneler som täcker upp ditt elbehov och därefter måste du sälja överskottet. Du får alltså inte skaffa moduler i syfte att få överskott för att sälja det vidare.

Kan jag lagra elen i ett batteri?

Nej, det går tyvärr inte i nuläget. Den el som produceras måste användas eller säljas vidare direkt. Solcellspalet ansluts nämligen direkt till elnätet. Tekniken utvecklas dock och man tittar nu på att ta fram batterier för att så småningom kunna lösa detta. Med ett batteri skulle man enkelt kunna lagra överskottet till exempel under en sommardag och använda det överskottet till natten. Du kan ansöka om elcertifikat från staten som ger dig en extra intäkt utöver elförsäljningen. Elcertifikatet är till för att skapa bättre ekonomiska villkor för miljöanpassad elproduktion. Ansökan görs hos Energimyndigheten. Kolla upp vad ditt nätbolag kan erbjuda vid fall då du har överskott av el som produceras.

Vad finns det för olika solceller?

Det finns olika typer av solceller för privatpersoner: kiselceller där livslängden beräknas till mellan 50 och 100 år samt tunnfilm, med en livslängd beräknad på cirka 25 år. För tunnfilm är verkningsgraden endast hälften så hög som för kiselceller men det är den vanligaste typen på marknaden idag. Tunnfilm är idag också en av de mest prisvärda alternativen för miljövänlig el. Här finner du det största utbudet av solcellsmoduler på marknaden och vår kunniga kundtjänst kan hjälpa dig att hitta det bästa solcellspaketet för ditt behov. Vi har även de extra tillbehör och det som behövs för att kunna installera själv på olika typer av tak.