Sideswing Nordiska Fönster Norrland 2-Glas Aluminium

Sideswing Nordiska Fönster Norrland 2-Glas Aluminium
Sideswing Nordiska Fönster Norrland 2-Glas Aluminium
Sideswing Nordiska Fönster Norrland 2-Glas Aluminium
Sideswing Nordiska Fönster Norrland 2-Glas Aluminium
45%
tom 13/4
Kampanj

Installation- vi hjälper dig!

Välj variant ovan för att visa installationsalternativ.

När du gjort valen ovan kan du välja bland följande tillval

  • Utanpåliggande Spröjs

  • Mellanglasspröjs

  • Bågpost/Mellanglasspröjs

  • Glasbyte

Rek. pris 5 280 kr
2 904 kr

Delbetala från  174 kr/mån

Tillverkningsvara 
Levereras normalt inom 8-10 veckor.
Hemleverans -
 
Fraktkostnad 795 kr

Beskrivning

Aluminiumbeklätt sideswing fönster från Nordiska Fönster, ingår i deras serie Norrland. Här får du mycket fönster för pengarna! Passar dig som vill ha ett fönster av hög kvalitet till en låg kostnad. Tillverkat av kvistfritt och kärnvirke av furu. Karmarna är lamellimmade och fingerskarvade vilket skapar extra hög formstabilitet.
Träet har sitt ursprung från Sibirien och är av långsamtväxande trä vilket ger bättre skydd mot röta. Aluminiumfönster är i grunden uppbyggda som ett riktigt träfönster som beklätts med aluminium, och med vinklade profiler på utsidan för mer ljusinsläpp samt känslan av smalare karmar. Nordiska Fönsters sideswing fönster går att rotera helt och förenklar putsningen då fönstrets utsida hamnar på insidan. Fönstret är utrustat med barnspärr som skyddar dina barn från att falla ut vid vädringsläge. Spärren funkar även när fönstret är i putsningsläge då det håller fönsterbågen på plats. Vid kulör på utsidan målas även träkärnan med samma kulör vilket gör det omöjligt att se insidans kulör från utsidan. Detta är unikt för Nordiska Fönster och är en av de många detaljer som göra deras vridfönster till något utöver det normala. Nordiska Fönster erbjuder aluminiumbeklädda träfönster av extremt hög finish och design.

U-värde
Då fönstret är helisolerad och med energiglas ligger u-värdet på 1,4 på hela konstruktionen med ett 2-Glas. Ju lägre värde desto bättre isolering då värdet U anger energiförlust. Låga u-värden ökar risken för kondens på utsidan av glaskassetten och helt normalt då värmen från insidan inte orkar sig genom glaset och torka upp utsidan. Detta är ett tecken på ett väl isolerat fönster. Kondens uppstår vissa dagar per året och försvinner normalt på morgonen av värme eller vind.

Glas
2-Glas rekommenderas till bostäder där man vistas året runt då det skapar bättre komfort i form av bättre isolervärde, lägre energiförbrukning, reducerat kallras samt bättre ljudisolering. Fönster är som standard inte utrustade med personsäkerhetsglas.

Så här mäter du storleken på ditt sideswing fönster
Fönstret ska ha 10 mm drevning runt karmen. Det innebär att fönstret bör vara cirka 20 mm mindre på bredd och höjd i förhållande till hålet i fasaden.

Garanti
- 30 års mot rötskada
- 10 års mot kondens mellan glas samt beslagens funktionalitet

Skötselråd
Aluminiumbeklädda träfönster rengörs enklast med ljummet vatten och diskmedel eller grön såpa. Använd aldrig kemikalier! Svåra fläckar behandlas normalt med vanligt diskmedel. Vid mindre repor på aluminiumet kan rengöringsmedlet VIM användas. Applicera medlet på en trasa och gnugga försiktigt. Undvik smuts och grus som kan repa glaset. Rengör mekaniska delar och smörj vid behov.

Teknisk specifikation
- Karmbredd: 106mm
- U-värde hela konstruktionen 2-Glas: 1,4
- Aluminiumkantlist- Handtag Hoppe Tokyo mini — F1 silver
- Vitmålat aluminium: Glans 70

OBS! Produktbilden är bara en exempelbild och kan vara extra utrustad.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeNordiska Fönster
Art.Nr.NF40x40SS2GALUnN
Bredd Modulmått50, 60, 70, 80, 90 cm
Höjd Modulmått50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 120, 130, 140, 150, 160 cm
Glas2-Glas
HängningHöger (sett utifrån), Vänster (sett utifrån)
SerieNorrland
ÖppnasUtåtgående
TypSideswing
U-Värde1,4
MaterialAluminium
Karmdjup105 mm
FärgVit
ProfilVinklad
LjudreduktionRw 32 dB