Installationstjänst - vridfönster

Sideswing SP Balans 3-Glas Aluminium 2-Luft

Sideswing SP Balans 3-Glas Aluminium 2-Luft
Sideswing SP Balans 3-Glas Aluminium 2-Luft
Sideswing SP Balans 3-Glas Aluminium 2-Luft
Sideswing SP Balans 3-Glas Aluminium 2-Luft
Sideswing SP Balans 3-Glas Aluminium 2-Luft
30%
69h kvar!
Kampanj

Installation- vi hjälper dig!

Välj variant ovan för att visa installationsalternativ.

När du gjort valen ovan kan du välja bland följande tillval

  • Lösa Spröjs

  • Spaltventil

  • Mellanglasspröjs

  • Förmonterade Karmhylsor

  • Bågposter

  • Kulör Utsida

  • Kulör Insida

  • Glasbyte

Rek. pris 9 523 kr
6 666 kr
Kampanjpris, endast 3 dagar kvar!

Delbetala från  140 kr/mån

Tillverkningsvara 
Levereras normalt inom 10-12 veckor.
Hemleverans -
 
Fraktkostnad 299 kr

Beskrivning

Svensktillverkade kvalitetsfönster från SP-Fönster! 2-lufts vertikalt vridfönster - Sideswing är en ganska ny modell som öppnas vertikalt runt sin egen axel. Detta fönster är därmed lätt att putsa inifrån samtidigt som det är lämpligt som utrymningsväg. Handtag och spanjolett med förhöjd inbrottssäkerhet. Integrerat vädringsbeslag. Sideswingfönster har dessutom barnsäkerhetsbeslag som kräver tvåhandsfattning för att öppna och snurra runt dem. Aluminiumbeklädd utsida ger ett hållbart fönster med minimalt underhåll i många år. Plus-varianten är ett Svanen-märkt fönster med det låga u-värdet 0,9, extra förankrat glas samt barnspärr.
Sideswingfönster skiljer sig inte utseendemässigt från utsidan så de går alldeles utmärkt att kombinera med t ex vridfönster i samma serie.

Förutom att SP-Fönsters serie Balans har en vacker och modern design är den också energimärkt. Genom att välja Balans visar du inte bara hänsyn till miljön utan får också låga U-värden. Det innebär att fönstren isolerar bättre och ger mindre värmeförluster. Grönt är skönt, både för dig och miljön.

Balans eller Balans Plus?
Om du ställer extra höga krav på isolering och energibesparing rekommenderar vi Balans Plus. På sideswingfönster blir då U-värdet så lågt som 0,9 jämfört med 1,2 i serien Balans. Sideswingfönster i Plus-serien har också extra förankrat glas och barnspärr.
(Låga U-värden ökar sannolikheten för utvändig kondens. Uppträder oftast nattetid då yttertemperaturen på glaset sjunker under uteluftens temperatur och daggpunkt. Den försvinner normalt framåt morgonen när luften blir varmare).
Väljer du Balans Plus är fönstret Svanenmärkt!

Färg
Som standard är fönstren vita (RAL 9010 glans 30 utvändigt och NCS S 0502-Y invändigt). Det finns ett antal standardfärger som tillval, men man kan även få vilken färg man önskar, ring in till vår kundservice för offert.

Garanti
10 år (se PDF för mer info).

Glassäkerhet
Från 1 januari 2013 gäller nya lagkrav i BBR. De nya kraven syftar till att öka personsäkerheten och särskilt stärka skydden vid de utrymmen där barn håller till.
Tidigare har BBR endast omfattat nybyggnation av bostäder, men från 1/1 2013 gäller BBR även vid ändring av bostad (t.ex. byte av fönster eller dörr).
Det innebär att byte av fönster eller dörr nu faller under direktiven i BBR 19. De standarder för säkerhetglas som tidigare gällt vid nybyggnation gäller alltså nu också vid fönsterbyten i befintliga hus. Läs mer i PDF:en Glassäkerhet BBR.

Produkten säljs i modulmått, se mer information om modulmått i PDF "Modulmått, Glaslinjering och Hängning".

Dokument

Egenskaper

VarumärkeSP Fönster
Art.Nr.76312001100550S
Bredd Modulmått100, 110, 120, 130, 140, 150, 160, 170, 180, 190 cm
Höjd Modulmått50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 120, 130, 140, 150, 160 cm
Glas3-Glas
HängningVänster/Höger
SerieBalans Plus
ÖppnasUtåtgående
TypSideswing
U-Värde0,9
MaterialAluminium
Karmdjup112 mm
Härdat GlasNej
ProfilAllmogeprofil insida
LjudreduktionRw 35 db dB
Antal Luft2
BeslagDolda