Installationstjänst - vridfönster

Sideswing Traryd 3-Glas Aluminium 3-Luft

Sideswing Traryd 3-Glas Aluminium 3-Luft
Sideswing Traryd 3-Glas Aluminium 3-Luft
Sideswing Traryd 3-Glas Aluminium 3-Luft
Sideswing Traryd 3-Glas Aluminium 3-Luft
Sideswing Traryd 3-Glas Aluminium 3-Luft
30%
tom 29/2
Kampanj

När du gjort valen ovan kan du välja bland följande tillval

  • Lösa Spröjs

  • Spaltventil

  • Mellanglasspröjs

  • Förmonterade Karmhylsor

  • Bågposter

  • Kulör Utsida

  • Kulör Insida

  • Glasbyte

Rek. pris 15 178 kr
Du sparar 4 553 kr
10 625 kr
Kampanjpris, endast 2 dagar kvar!

Delbetala från  223 kr/mån

Tillverkningsvara 
Levereras normalt inom 6-8 veckor.
Hemleverans -
 
Fraktkostnad 299 kr

Beskrivning

Traryd - Svensktillverkade kvalitetsfönster! Sideswing 3-Luft är ett vridfönster som kan vändas kring en axel i bågen, utan att ta plats inne i rummet. Fönstret levereras med 3-glas isolerruta med mycket god isoleringsförmåga som hjälper till att hålla nere kostander för uppvärmning. Traryds sideswingfönster är beklädda med aluminium som ökar livslängden och minimerar underhållet på fönstret. Plus-varianten är ett Svanen-märkt fönster med det låga u-värdet 0,9, extra förankrat glas samt barnspärr.
Traryds Sideswingfönster är utrustade med spanjolettlås och öppnas enkelt med ett handtag. Fönstret hamnar då i ett fast vädringsläge, för att öppna helt måste du lyfta en vädringsspärr som annars håller fönstret på plats, detta gör det svårt för barn att öppna fönstret. När det är dags att putsa eller måla fönstren kan du enkelt vända utsidan inåt. Sideswing fungerar som ett vanligt sidohängt fönster, men när vädringsspärren firgörs och fönstret öppnas så mycket att det är nästan vinkelrätt mot karmen börjar bågen röra på sig den motsatta sidan och fönstret kan enkelt roteras och vändas ut och in. Vädringsspärren går också att använda när fönstret är helt roterat i putsläge och ger dig maximal trygghet under arbetet. De dolda beslagen gör att fönstret kan monteras tillsammans med vanliga vridfönster utan att skillnaden syns utifrån.

Optimal eller Optimal Plus?
Traryd Optimal Plus är det självklara valet för dig som har höga krav på isolering och energibesparing. På sideswingfönster blir då u-värdet så lågt som 0,9 jämfört med 1,2 för serie Optimal. Optimal Plus gör det möjligt att ha stora fönster även i energieffektiva hus utan att öka uppvärmningskostnaderna. Sideswingfönster levereras med extra förankrat glas och barnspärr med Optimal Plus-paketet. Traryd Optimal Plus uppfyller kraven för Svanenmärkning.(Låga U-värden ökar sannolikheten för utvändig kondens. Uppträder oftast nattetid då yttertemperaturen på glaset sjunker under uteluftens temperatur och daggpunkt. Den försvinner normalt framåt morgonen när luften blir varmare).

Färg
Som standard är fönstren vita (RAL 9010 utvändigt och NCS S 0502-Y invändigt). Det finns ett antal standardfärger som tillval, men man kan även få vilken färg man önskar, ring in till vår kundservice för offert.

Garanti
10 år (se PDF för mer info).

Glassäkerhet
Från 1 januari 2013 gäller nya lagkrav i BBR. De nya kraven syftar till att öka personsäkerheten och särskilt stärka skydden vid de utrymmen där barn håller till.
Tidigare har BBR endast omfattat nybyggnation av bostäder, men från 1/1 2013 gäller BBR även vid ändring av bostad (t.ex. byte av fönster eller dörr).
Det innebär att byte av fönster eller dörr nu faller under direktiven i BBR 19. De standarder för säkerhetglas som tidigare gällt vid nybyggnation gäller alltså nu också vid fönsterbyten i befintliga hus. Läs mer i PDF:en Glassäkerhet BBR.

Produkten säljs i modulmått, se mer information om modulmått i PDF "Modulmått, Glaslinjering och Hängning".

Dokument

Egenskaper

VarumärkeTraryd Fönster
Art.Nr.76333002150550T
Bredd Modulmått150, 160, 170, 180, 190, 200, 210, 220, 230, 240 cm
Höjd Modulmått50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 120, 130, 140, 150, 160 cm
Glas3-Glas
HängningVänster/Höger/Höger
SerieOptimal Plus
ÖppnasUtåtgående
TypSideswing
U-Värde0.9
MaterialAluminium
Karmdjup112 mm
Härdat GlasNej
ProfilSlät insida
LjudreduktionRw 35 db dB
Antal Luft3
BeslagDolda