Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor

Sorptionsavfuktare & krypgrundsavfuktare

Du har sett alla 2 produkter

Sorptionsavfuktare är utan tvekan det allra mest effektiva sättet att avfukta kalla utrymmen. Två exempel på sådana platser är krypgrunden under huset eller sommarstugan under vinterhalvåret. På Bygghemma har vi flera prisvärda modeller i olika storlekar och utföranden att välja mellan.

Hållbara och tåliga avfuktare

Sorptionsavfuktare fungerar genom att fuktig luft passerar genom eller förbi ett material som absorberar fukten, vanligtvis ett kisel gel av något slag. Att avfukta luften i kalla utrymmen gör att man tar bort eller åtminstone rejält minskar risken för mögel eller andra fuktskador i sitt hus. Viktigt att tänka på är att anpassa storleken efter behovet.

Det är enkelt att hitta rätt modell av våra sorptionsavfuktare. I produktbeskrivningarna ser du bland annat maximal arbetsyta och antal liter vatten som modellen avlägsnar ur luften per dag. Det finns också modeller med luftfuktighetsavkännare så du kan hålla exakt den luftfuktighet du behöver, samt modeller med unika mögelfilter som avlägsnar mögelsporer ur luften.