Läs våra reportage

(Se alla reportage)
Så förebygger du vattenskador

Så förebygger du vattenskador

Vattenskada. Bara ordet kan ge vilken husägare som helst ångest. Men lugn, skadorna går att undvika. Här ger vi dig några råd.

Läs hela reportaget
Tre värmande val

Tre värmande val

Hur vill du värma upp ditt hem? Ser du värmekällan som en del av inredningen, något du myser framför eller något som ska vara osynligt? Trender och smak förändras, men värmen vill vi alltid ha kvar. Vi frågade tre av bygghemmas ­leverantörer om fördelarna med några olika värmekällor.

Läs hela reportaget

Få stöd och inspiration från våra guider

(Se alla guider)
Putsa fönster – så får du dem riktigt rena

Gör det själv

Putsa fönster – så får du dem riktigt rena

Läs guiden
Olja altanen – här är allt du behöver tänka på

Gör det själv

Olja altanen – här är allt du behöver tänka på

Läs guiden
Bäst i test luftvärmepumpar: Vi jämför 4 populära modeller

Inspiration

Bäst i test luftvärmepumpar: Vi jämför 4 populära modeller

Läs guiden
Bygga staket – så här gör du

Gör det själv

Bygga staket – så här gör du

Läs guiden

Klimatsmarta produkter

För en optimal inomhusmiljö är det oerhört viktigt att kvaliteten på luften är den högsta möjliga. Dålig ventilation i bostaden kan medföra skador på fastigheten men kan även orsaka astma och liknande problem för de boende. Tecken på dålig ventilation kan vara kondens på insidan av fönster samt dålig lukt. Om du ofta drabbas av huvudvärk när du befinner dig i hemmet, utan att det finns någon direkt anledning till det, kan detta bero på ett dåligt inomhusklimat. För att lösa dina problem kan du söka efter ventilation online och få reda på hur du på enklast sätt höjer kvaliteten på luften.

För alla fastigheter

Som tidigare nämnt är det oerhört viktigt med ett bra inomhusklimat. Om inte för hälsans skull, så för att ni som familj skall trivas i den bostad ni valt. I kategorin Ventilationsrör & kanaler hittar du därför de produkter som behövs för att förbättra ventilationen, så som ytterväggsgaller och kallrasspjäll. För ännu bättre inomhusmiljö hittar du i kategorin Inomhusklimat & luktsanering bland annat produkter som hjälper till att sänka luftfuktigheten. En avfuktare torkar upp i både badrum och källare, vattnet samlas upp i en behållare för enkel tömning eller rinner ut genom en sladd kopplat till avloppet. Med hjälp av en luftrenare kan du sedan reducera dålig luft samt minimera mängden damm och andra partiklar som kan orsaka exempelvis allergi. För ett lyxigare inomhusklimat är även Golvvärme en bra investering. Detta är populärt på framförallt hall-, och badrumsgolv men kan installeras i hela fastigheten.

Kvalitativa produkter till bra priser

För att förebygga astma och andra åkommor är det av högsta vikt att den luft du inandas är fri från skadliga partiklar. Om du känner att det är dags att se över ditt inomhusklimat hjälper vi på bygghemma.se dig mer än gärna. Hos oss hittar du ventilation på nätet till bra priser och från ledande leverantörer. Med de rätta produkterna blir din luft renare än någonsin.