Blågran Smålandsgran Eko
Blågran Smålandsgran Eko

Blågran Smålandsgran
Eko

fr. 575 kr
Välj Leveranshöjd

Leveransbegränsning

Tyvärr kan vår leverantör inte skicka denna produkt över hela landet. Fyll i ditt postnummer för att se om de kan leverera till just dig.

Åter i lager 2020-11-26 

Sammanfattning

Ekologisk blågran från Smålandsgran som är en uppskattad julgran i Sverige. Mycket på grund av den blåa färgen och den karaktäristiska doften. Håller barren betydligt längre än en vanlig julgran.
Varumärke

Beskrivning

Ekologisk blågran från Smålandsgran som är en uppskattad julgran i Sverige. Mycket på grund av den blåa färgen och den karaktäristiska doften. Håller barren betydligt längre än en vanlig julgran.
Blågran (Picea pungens) är en julgran från västra Nordamerikas bergstrakter och tillhör släktet ädelgranar. En uppskattad julgran i Sverige, mycket på grund av den blåa färgen och den karaktäristiska doften. Variationer av blågran med extra blå färg har med tiden odlats fram i handelsträdgårdar runtom i Europa och Nordamerika. Förutom att färgen skiljer sig är den något glesare än övriga julgransorter. Barren är vassa och grenarna styvare. Den barrar inte så lätt och klarar ofta minst två månader inomhus om den sköts rätt.

Smålandsgran använder inga gifter eller besprutningsmedel. Inte heller maskiner används och när ogräs ska rensas bort mellan granplantorna släpper Smålandsgran ut sina våra får (KRAV-märkta) som betar för glatta livet.

Blågranen växer mycket långsamt, på 10 år blir det cirka 3 meter högt, men så småningom blir det ett ståtligt träd med en höjd på mer än 15 meter. Blågranen är härdig och kan växa i klimatzon 1 till 5 i Sverige. Den klarar värme och torka bra, ofta bättre än svensk rödgran. Blågran har djupare rotsystem. Den kräver dock bättre jord med högre pH-värde och mer näring än vad svensk rödgran och tall behöver.

Leverans
Smålandsgran skickar ut ett SMS för bokning av leverans efter beställningen. Granen levereras med färskt snitt (dock inte anpassad till din julgransfot) i ett nät där den får andas. När granen packas upp bör man skaka den så att alla lösa barr faller bort. Eftersom julgranen är en naturlig produkt så är lösa barr oundvikliga.

Egenskaper

VarumärkeSmålandsgran
Art.Nr.grabl150S
Leveranshöjd150-200, 200-250, 250-300 cm
TypBlågran
Djup90, 100 cm
Bredd120, 150, 180 cm