Populära varumärken

editorials

Så fixar du din egen walk-in-closet – 10 bästa tipsen

Drömmer du också om en egen walk-in-closet men är osäker på hur du ska gå tillväga? Lugn! Vi kollade med förvaringsexperten Elfa hur du skapar den perfekta klädförvaringen, oavsett hur stort eller litet du bor.

Så fixar du smart förvaring i hallen – 3 tips

Är du en av dem som letat förgäves efter försvunna vantar eller svurit över berget av skor vid ytterdörren. Här tipsar vi om tre smarta förvaringslösningar som minskar kaoset i hallen.

Ljusdesignern Ida Raymondsson - Allt kan belysas

I takt med att höstmörkret faller blir vårt behov av ljus allt större. Dels för att vi ska kunna se något, såklart, och dels för att få det vackert och mysigt såväl inne som ute. – I allmänhet är människor mer intresserade av ljussättning idag än tidigare, förklarar Ida Raymondsson som är ljusdesigner hos Hide-a-lite. Man inser hur viktigt det är för upplevelsen av ett hem.

6 snygga hängare och krokar som lyfter intrycket i hallen

Känns hallen tråkig och grå? Med nya detaljer som hängare och krokar kan du förändra intrycket utan att det behöver kosta så mycket. Dessutom är de enkla att byta ut om du skulle tröttna.

Ordning och reda i barnens rum

Ordna ditt vardagsliv med smarta för­varingslösningar! ­Förvaringsdrottningen ­Paulina Draganja försvarar och förklarar förnuftig förvaring.

Inred med möbler, förvaring och belysning

Strategiskt placerade ljuskällor kan verkligen lyfta den befintliga inredning samt höja mysfaktorn eller annan önskad effekt beroende på placering och designval. Ett inredningstips är att tänka på att inte begränsa sin belysning till endast taklampor. Med golvlampor, bordslampor eller fönsterlampor kan man sprida ut sina ljuskällor utifrån smak och funktion. Trappbelysning eller tavelbelysning är spännande detaljer att använda i sin inredning utöver de mer klassiska ljuskällorna.

Hur väljer man rätt lampa?

Valet av rätt lampa avgörs av dess tilltänkta syfte. Behöver du en lampa som ska fungera som läsbelysning är kanske dess effektivitet viktigare än utseende och design. Ska du köpa belysning till middagsbordet vill du kanske inte ha den effektivaste lampan, utan istället den mer effektfulla som är vacker att titta på samt ger ett behagligt ljus. En dimbar ljuskälla kan anpassas efter situationen och stämningen. Man kan på ett lekfullt sätt prova sig fram för att med hjälp av belysning lyfta fram eller kanske dölja vissa inredningsdetaljer. Endast fantasin sätter gränser.

Kan jag beställa inredning online?

Absolut! Hos oss på Bygghemma finns ett stort utbud av såväl modern, billig som stilren inredning att handla till ett bra pris online. På nätet kan du handla allt från designlampor till andra lampor som badrumsbelysning och även vackra möbler.