Kungsgran Smålandsgran Eko Krukodlad
Kungsgran Smålandsgran Eko Krukodlad

Kungsgran Smålandsgran
Eko Krukodlad

575 kr

Leveransbegränsning

Tyvärr kan vår leverantör inte skicka denna produkt över hela landet. Fyll i ditt postnummer för att se om de kan leverera till just dig.

Åter i lager 2020-11-26 

Sammanfattning

Ekologisk kungsgran från Smålandsgran som är odlad i kruka vilket gör den perfekt om du har ont om plats och vill slippa foten. Julgranen står rakt från början. Korgen ingår ej.
Varumärke

Beskrivning

Ekologisk kungsgran från Smålandsgran som är odlad i kruka vilket gör den perfekt om du har ont om plats och vill slippa foten. Julgranen står rakt från början. Korgen ingår ej.
Kungsgranen levereras i en 7,5 liters kruka som är 19 cm hög och har en diameter på ca 28 cm. Totalhöjden med kruka är ca 100-120 cm beroende på granens höjd. Efter julen kan du plantera granen i din egen trädgård.

Kungsgran (Abies nordmanniana) är en odlad julgran som ibland kallas för ”Disneygran”, eller julgranarnas Rolls-Royce och tillhör släktet ädelgranar.

Kungsgranen barrar knappt alls och är mycket tålig. Den har också täta grenar och mjuka lite längre platta barr som kan bli 2-4 cm långa. Knopparna är utan kåda och kottarna har en vass spets, upp till 18 centimeter långa. Den doftar inte så mycket och en del som är allergiska mot rödgran tål ändå kungsgranen. Den sägs även vara snällare mot övriga inomhusväxter. Kungsgranen är inte lika känslig för uttorkning som vanlig julgran då den kan samla vatten i stammen. Har du tur kan den klara sig ända till påsk.

För att få dem riktigt perfekta formklipps kungsgranen med jämna mellanrum. Just kungsgranens form blir alltid näst intill perfekt och den växer alltid jämt.

Leverans
Smålandsgran skickar ut ett SMS för bokning av leverans efter beställningen. Granen levereras med färskt snitt (dock inte anpassad till din julgransfot) i ett nät där den får andas. När granen packas upp bör man skaka den så att alla lösa barr faller bort. Eftersom julgranen är en naturlig produkt så är lösa barr oundvikliga.

Egenskaper

VarumärkeSmålandsgran
Art.Nr.krku17
Leveranshöjd100-120 cm
TypKungsgran
Djup50 cm
Bredd50 cm