Kungsgran Smålandsgran Eko
Kungsgran Smålandsgran Eko

Kungsgran Smålandsgran
Eko

fr. 525 kr
Välj Leveranshöjd

Leveransbegränsning

Tyvärr kan vår leverantör inte skicka denna produkt över hela landet. Fyll i ditt postnummer för att se om de kan leverera till just dig.

Lagervara 
Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Hemleverans -
 
Fraktkostnad 145 kr

Sammanfattning

Ekologisk kungsgran från Smålandsgran som ibland kallas "Disneygran" eller julgranarnas Rolls-Royce. Formen är oftast helt perfekt och den barrar knappt alls samt är allergivänlig.
Varumärke

Beskrivning

Ekologisk kungsgran från Smålandsgran som ibland kallas "Disneygran" eller julgranarnas Rolls-Royce. Formen är oftast helt perfekt och den barrar knappt alls samt är allergivänlig.
OBS! Tänk på att ni behöver ha en fot anpassad för kungsgran då stammen oftast är väldigt tjock.

Kungsgran (abies nordmanniana) är en odlad julgran som knappt barrar alls och är mycket tålig. Den har också täta grenar och mjuka lite längre platta barr som kan bli 2-4 cm långa. Knopparna är utan kåda och kottarna har en vass spets, upp till 18 centimeter långa. Den doftar inte så mycket och en del som är allergiska mot gran tål ändå kungsgranen. Den sägs även vara snällare mot övriga inomhusväxter. Kungsgranen är inte lika känslig för uttorkning som vanlig julgran då den kan samla vatten i stammen. Har du tur kan den klara sig ända till påsk.

Smålandsgran använder inga gifter eller besprutningsmedel. Inte heller maskiner används och när ogräs ska bort mellan granplantorna släpper Smålandsgran ut alla sina får (KRAV-märkta) som betar för glatta livet.

För att få dem riktigt perfekta så formklipps kungsgranen med jämna mellanrum. Just kungsgranens form blir alltid näst intill perfekt och den växer alltid jämt. De första julgranarna skördas efter 8-9 år och kan sedan avverkas fram till 15 års ålder. Ursprungligen kommer den från Turkiet och Kaikasus. Smålandsgran har odlat kungsgran hemma i Småland i över 20 års tid.

Leverans
Smålandsgran skickar ut ett SMS för bokning av leverans efter beställningen. Granen levereras med färskt snitt (dock inte anpassad till din julgransfot) i ett nät där den får andas. När granen packas upp bör man skaka den så att alla lösa barr faller bort. Eftersom julgranen är en naturlig produkt så är lösa barr oundvikliga.

Egenskaper

VarumärkeSmålandsgran
Art.Nr.graku100S
Leveranshöjd100-150, 150-200, 200-250, 250-300, 300-350, 350-400 cm
TypKungsgran
Djup80, 120, 130, 170, 190, 200 cm
Bredd120, 180, 200, 220, 230, 250 cm