Rödgran Smålandsgran Eko med Julgransfot Stand Deluxe + Granhämtning
Rödgran Smålandsgran Eko med Julgransfot Stand Deluxe + Granhämtning

Rödgran Smålandsgran
Eko med Julgransfot Stand Deluxe + Granhämtning

1 535 kr

Leveransbegränsning

Tyvärr kan vår leverantör inte skicka denna produkt över hela landet. Fyll i ditt postnummer för att se om de kan leverera till just dig.

Åter i lager 2020-11-26 

Sammanfattning

Komplett paket från Smålandsgran med ekologisk rödgran och julgransfot Stand Deluxe från By Benson samt granhämtning!
Varumärke

Beskrivning

Komplett paket från Smålandsgran med ekologisk rödgran och julgransfot Stand Deluxe från By Benson samt granhämtning!
Julgransfoten Stand Deluxe är en stabil julgransfot i tjock, mattsvart metall som är anpassad för grövre stammar - som kungsgranar har. Denna julgransfot har fyra kraftfulla skruvar som fastsättningsfunktion, vilket gör det mycket lättare att få granen stabil och i rätt vinkel. Skruvarna är enkla att hantera och granen blir mycket stabil. Foten rymmer dessutom hela 3,2 liter vatten.

Rödgranen (Picea abies) är ett barrträd i gransläktet och familjen tallväxter. Rödgranen är den julgran som vi kallar den vanliga svenska julgranen och är ett av de vanligaste träden i Norden. 80 % av de 3 miljoner granar som säljs som julgran är av arten rödgran. Den har ofta ganska korta barr. Utseendet i övrigt kan variera, de kan vara tättväxande eller ha mer sparsamt med grenar. Det finns både breda och smala rödgranar. Vi väljer den framförallt för doften och det är viktigt att du vårdar den rätt för maximal livslängd.

Smålandsgran använder inga gifter eller besprutningsmedel. Inte heller maskiner används och när ogräs ska bort mellan granplantorna släpper Smålandsgran ut alla sina får som betar för glatta livet.

Granens utseende beror delvis på jordmån och växtens läge, varav flera sorter har beskrivits: grågran, margran, hänggran, med mera. Detta är samma sorts gran, men växtsättet ger dem olika karaktär. Smålandsgran har odlat rödgran sedan 70-talet och avverkar den när den är mellan 6 till 10 år gammal. Rödgranen kan uppnå 60 meters höjd och en ålder av över 400 år. I södra och mellersta Sverige blir den dock sällan över 200 år, men avverkas vanligen långt tidigare. Man har dock hittat granar på Fulufjället vars rotsystem innehar flera är över 8000 år. En av dem, Old Tjikko, har daterats till 9550 år gammal, vilket gör den till världens 3:e äldsta kända levande organism och världens äldsta individuella trädklon.

Leverans
Smålandsgran skickar ut ett SMS för bokning av leverans efter beställningen. Granen levereras med färskt snitt (dock inte anpassad till din julgransfot) i ett nät där den får andas. När granen packas upp bör man skaka den så att alla lösa barr faller bort. Eftersom julgranen är en naturlig produkt så är lösa barr oundvikliga.

Granhämtning
När julen är över avtar julgranens charm ganska snabbt, men att bara slänga ut den på gatan är inte okej (det kan till och med ge böter). Smålandsgran kör samtliga julgranar till ditt närmsta energiverk där de omvandlas till energi och fjärrvärme. Du vet väl att en julgran motsvarar energin som räcker till att köra fyra tvättmaskiner? På samma vis som vid leverans kan du ställa granen utanför din port under hämtningsdagarna. gärna i en granpåse eller i en sopsäck. Hämtning av julgran sker i december och januari, du som kund kommer få ett SMS från Smålandsgran med instruktioner för att boka hämtningen.

Egenskaper

VarumärkeSmålandsgran
Art.Nr.granpa9
Leveranshöjd250-300 cm
TypRödgran
Djup90 cm
Bredd160 cm