Rödgran Smålandsgran Mini Eko
Rödgran Smålandsgran Mini Eko

Rödgran Smålandsgran
Mini Eko

225 kr

Leveransbegränsning

Tyvärr kan vår leverantör inte skicka denna produkt över hela landet. Fyll i ditt postnummer för att se om de kan leverera till just dig.

Lagervara 
Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Hemleverans -
 
Fraktkostnad 145 kr

Sammanfattning

Ekologisk rödgran från Smålandsgran i miniversion som passar bra om du har ont om plats eller om barnen vill ha en egen julgran i sitt rum. Passar även i större vas i hallen eller på köksbordet.
Varumärke

Beskrivning

Ekologisk rödgran från Smålandsgran i miniversion som passar bra om du har ont om plats eller om barnen vill ha en egen julgran i sitt rum. Passar även i större vas i hallen eller på köksbordet.
Samtliga minigranar är odlade och formklippta. Smålandsgran levererar minigranar av trädet rödgran (Picea abies) som är ett barrträd i gransläktet och familjen tallväxter. Passar perfekt om du har ont om plats eller om barnen vill ha en egen julgran i sitt rum. Passar även i större vas i hallen eller på köksbordet.

Smålandsgran använder inga gifter eller besprutningsmedel. Inte heller maskiner används och när ogräs ska bort mellan granplantorna släpper Smålandsgran ut sina våra får (KRAV-märkta) som betar för glatta livet.

Rödgranen är den julgran som vi kallar den vanliga svenska julgranen och är ett av de vanligaste träden i Norden. 80 % av de 3 miljoner julgranar som säljs är av sorten rödgran. Den har ofta ganska korta barr. Utseendet i övrigt kan variera, de kan vara tättväxande eller ha mer sparsamt med grenar. Det finns både breda och smala rödgranar. Vi väljer den framförallt för doften. Det är viktigt att du vårdar den rätt för maximal livslängd.

Julgranens utseende beror delvis på jordmån och växtens läge, varav flera sorter har beskrivits: grågran, margran, hänggran, med mera. Detta är samma sorts gran, men växtsättet ger dem olika karaktär. Vi har odlat rödgran sedan 70-talet och vi avverkar den när den är mellan 6 till 10 år gammal. Rödgranen kan uppnå 60 meters höjd och en ålder av över 400 år. I södra och mellersta Sverige blir den dock sällan över 200 år, men avverkas vanligen långt tidigare. Man har dock hittat granar på Fulufjället vars rotsystem innehar flera är över 8000 år. En av dem, Old Tjikko, har daterats till 9550 år gammal, vilket gör den till världens 3:e äldsta kända levande organism och världens äldsta individuella trädklon.

Leverans
Smålandsgran skickar ut ett SMS för bokning av leverans efter beställningen. Granen levereras med färskt snitt (dock inte anpassad till din julgransfot) i ett nät där den får andas. När granen packas upp bör man skaka den så att alla lösa barr faller bort. Eftersom julgranen är en naturlig produkt så är lösa barr oundvikliga.

Egenskaper

VarumärkeSmålandsgran
Art.Nr.mini17
Leveranshöjd50-100 cm
TypRödgran
Djup30 cm
Bredd30 cm