Silvergran Smålandsgran Eko
Silvergran Smålandsgran Eko

Silvergran Smålandsgran
Eko

fr. 595 kr
Välj Leveranshöjd

Leveransbegränsning

Tyvärr kan vår leverantör inte skicka denna produkt över hela landet. Fyll i ditt postnummer för att se om de kan leverera till just dig.

Åter i lager 2020-11-26 

Sammanfattning

Ekologisk silvergran från Smålandsgran vars barr har en lätt silvrig undersida vilket skapar en vintrig känsla. Barrar sparsamt.
Varumärke

Beskrivning

Ekologisk silvergran från Smålandsgran vars barr har en lätt silvrig undersida vilket skapar en vintrig känsla. Barrar sparsamt.
Silvergran (Picea Omorika) är en odlad julgran med styva grenar och kan skifta i färg allt från mörkgrön till silverfärgad. Ibland blandas den ihop med blågran som är närbesläktat. Silvergranen är inte silverfärgad som man kan tro av namnet, utan det är de vita strimmorna på barrens undersidor som gett granen dess namn. Barren är drygt 1,5 cm långa. Till skillnad från rödgranen är silvergranen ofta mer tätvuxen. Efter flera år börjar julgranen bilda smala cylindriska kottar, dessa är först rödbruna men övergår i ljusbrunt när de mognar och de kommer sedan årligen. Kottarna kan bli cirka 5-15 cm långa. En julgranshög silvergran har dock inte kottar större än 5 cm. Har du tur så får du med dig några hem.

Smålandsgran använder inga gifter eller besprutningsmedel. Inte heller maskiner används och när ogräs ska bort mellan granplantorna släpper Smålandsgran ut alla sina får (KRAV-märkta) som betar för glatta livet.

Silvergranen kommer ursprungligen från mellan- och Sydeuropa. Silvergranen växer långsamt och på 10 år kan den bli cirka 3 meter hög, men så småningom blir det ett ståtligt träd med en höjd på mer än 15 meter. Silverfärgen skapar en vinterkänsla som påminner om snö och frost.

Leverans
Smålandsgran skickar ut ett SMS för bokning av leverans efter beställningen. Granen levereras med färskt snitt (dock inte anpassad till din julgransfot) i ett nät där den får andas. När granen packas upp bör man skaka den så att alla lösa barr faller bort. Eftersom julgranen är en naturlig produkt så är lösa barr oundvikliga.

Egenskaper

VarumärkeSmålandsgran
Art.Nr.grasi150S
Leveranshöjd150-200, 200-250, 250-300 cm
TypSilvergran
Djup90, 100, 130 cm
Bredd120, 170, 200 cm