Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E
Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E
Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E
Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E

Tvättställsblandare FM Mattsson
9000E
Utan Bottenventil

1 144 kr

Se priset!

Ange ditt postnummer för att se pris och välja installation.

Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E

9000E

Utan Bottenventil
1 144 kr
Lagervara  - Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Utlämningsställe -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E är en ettgreppsblandare i krom med enkel och stilren design som smälter in i de flesta badrum. Blandaren har Soft PEX-rör och är mjukstängande med keramisk avstängning. Tvättställsblandaren är utrustad med kallstartsfunktion samt energi- och vattenbesparande funktion.
Varumärke

Beskrivning

Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E är en ettgreppsblandare i krom med enkel och stilren design som smälter in i de flesta badrum. Blandaren har Soft PEX-rör och är mjukstängande med keramisk avstängning. Tvättställsblandaren är utrustad med kallstartsfunktion samt energi- och vattenbesparande funktion.
FM Mattsson 9000E visar vägen för en ny generation blandare, som miljöanpassats in i minsta detalj. Blandaren ger ett vackert intryck och teknisk fulländning till ditt badrum. Nu med kallstart. Kallstart innebär att det endast kommer kallvatten när kranen öppnas med spaken rakt fram, vilket gör att vattenförbrukningen minskar med upp till 30 procent.

E står för ECOSAFE och visar vägen för en ny generation blandare, där miljö och energieffektivitet är satt i främsta rummet. 9000E-seriens kraftfulla formspråk och dess innovativa insida, skänker ett vackert intryck och teknisk fulländning till ditt kök och badrum.

Övrigt
- Kallstartsfunktion
- Med Soft PEX®-rör
- EcoSafe® blandare
- Hålmått Ø33,5-37 mm
- Mjukstängande med keramisk avstängning
- Eco Flow (energi- och vattenbesparande strålsamlare)
- Inbyggd, lätt omställbar flödesbegränsning och temperaturspärr

5 års Tryckgaranti
Garantin gäller ettgreppsblandare med mjukstängningsfunktion, fem år från inköpsdatum. Den innebär, att FM Mattsson åtar sig att åtgärda felet, om inte stängningstiden är minst 0,2 sekunder. En världsunik funktion som förhindrar skadliga tryckstötar i rören vid stängning. För att garantin skall gälla, så skall blandaren vara monterad och använd på ett korrekt sätt. Rördragning och installation skall vara fackmannamässigt utförda och överensstämma med Boverkets Byggregler. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel, som uppstår genom orenheter i vattnet.

Ecosafe
Konceptet EcoSafe bygger på miljömedvetenhet i alla led, från minskad miljöbelastning i fabrik och materialval till energismarta funktioner som ger en miljövänlig och återvinningsbar slutprodukt.

Ecoflow
Eco Flow heter FM Mattssons enkla och smarta lösning för att spara ytterligare på vattnet. Eco Flow är en flödesreglerare som reglerar vattenflödet i ettgreppsblandare och duschar. Blandarna fungerar precis som vanligt men är begränsade till 6 l/min för tvättställsblandare och 9 l/min för köksblandare vid 3 bar tryck. Ett enkelt sätt att spara vatten, energi och pengar.

Ecoplus
Ecoplus innebär att du måste göra ett aktivt val för att få ett högre flöde. I 9000E serien finns en Eco plus-knapp på säkerhetsblandarens flödes-ratt, och på ettgrepps-blandaren måste spaken passera ett motstånd för att få fullt flöde. Detta ger ytterligare en vattenbesparing eftersom brukaren måste göra ett aktivt val för att få fullt flöde.

Easy To Use
FM Mattsson gör kranar för alla. Även för de som inte är lika starka som du. Så att även de ska kunna använda dem i sin vardag utan några problem. Därför är FMM extra glada att Reumatikerförbundet precis godkänt flera kranar ur 9000E-serien, både tvättställsblandare, duschblandare, badkarsblandare och köksblandare.Kallstart
Kallstart kräver mindre varmvatten men ger samma härliga känsla. Öppnar du kranen med spaken rakt fram får du bara kallvatten, vilket sparar rejält med varmvatten.

Soft closing
Mjukstängning gör att kranen stängs med en anings fördröjning. Du slipper smällar och tryckstötar i rören, vilket även ökar livslängden på både kran och rörinstallation.

Installation
Före installationen måste ledningarna vara renspolade fram till blandaren.

Rengöring
För att rengöra produkten så torka den med en mjuk ren trasa efter användning. Tvålvatten eller ett flytande rengöringsmedel kan användas, men inga skrubbmedel får användas. Smuts och avlagringar av kalk kan tas bort med ättika eller en svag lösning av syra, du kan lämna den att verka för en kort stund och skölj sedan rikligt med vatten.

Dokument

Recensioner

Egenskaper

VarumärkeFM Mattsson
Art.Nr.8060-0000
Serie9000E
TypTvättställsblandare
FärgKrom
Höjd157 mm
BottenventilNej
Piputsprång100 mm
GreppEttgreppsblandare
Svängbar PipNej
Anslutning VattenSlät ände Ø10 mm
RSK-nr8235436
EAN-nr7391887232718