40% Rabatt

Elpatron Carbe Satin

Paket + kr

Tillval + kr

Rek. pris 1 995 kr

Du sparar 798 kr

1 197 kr

Delbetala från 55 kr/mån

Jämför
Lagervara
- Levereras normalt inom 5-10 vardagar.
Hemleverans
- Fri frakt!

Beskrivning

Det finns många olika värmesystem och oftast är det energi politiken som påverkat tidigare beslut. Det fanns en period då man inte fick statliga lån om man inte installerade direkt verkande el uppvärmning. Vissa hus har inga vattenburet värmesystem vilket inte ger något val än att använda en elektrisk handdukstork.

Läs mer
I vissa fall finns inget element i utrymmet, det är dyrt och i vissa fall svårt att dra nya rör. Det är utan tvivel ofta billigare att koppla en handdukstork med el vid installationstillfället. För att få korrekta besluts underlag rekommenderar vi att ni kontaktar en rörmontör och en elektriker för konsultation innan ni påbörjar er planering. En sak är i alla fall säker, det finns många produkter att välja mellan idag. De flesta handdukstorkare från Carbe kan kopplas med elpatron som är tillverkade efter svenska krav och normer. De är 1 fas 220 Volt med jordad stickkontakt. Effekten är 300 Watt som standard.

Montering i handdukstork: Stoppa in elpatronen i botten av handdukstorken och drag åt för hand. Använd inga verktyg, då kan produkten skadas. Innan el kopplas på måste produkten vara fylld med vätska.

Sätt på strömmen. Viktigt att produkten kopplas i ett jordat uttag. I våtrum är det krav på jordfelsbrytare. Manöverenheten kan vridas för att lättare kunna komma åt displayen. Elpatronen kommer nu att testa sig själv alla lampor tänts. Den stora dioden i överkant lyser. Om lamporna blinkar konstant är det problem med kontakten mellan spänningen och värme elementet. Kolla att el patronen är korrekt monterad och inte sitter löst.

Överst på panelen sitter två kontroller. Vänster ON/OFF höger regler enhet. ON håll fingret på kontrollen i fyra (4s) sekunder. Off håll fingret på kontrollen tills den stängs av. Tryck på ON knappen (när enheten är igång) en (1s) så kopplas temperaturen in i cykel 5 grader – 65 grader. Håll den högra knappen intryckt (enheten skall vara påslagen) i 3 sekunder och patronen är påslagen i 2 timmar på den effekt som är förvald. Efter 2 timmar går patronen ner i effekt till 5 grader.

Vid risk för frysning rekommenderas frostskyddsmedel i handdukstorken. Vid elavbrott är risken förfrysning stor. Blå Upp till 20 grader Grön 40 – 50 Grader Röd 55 – 65 Grader För torkning rekommenderas 40 – 50 grader För uppvärmning rekommenderas 55 – 65 grader Vid blinkande röd är temperaturen uppe i 65 grader. 5 grader säkerställer en frostfri drift. Efter en tid kan påfyllning av vätska behövas. Syret i vattnet spjälkas ur av värmen.

Egenskaper

Varumärke Carbe
Art.Nr. 1305
Färg Satin
Effekt 300 W
Spänning 230 V
Typ Elpatron

Tillbehör du kan behöva

Jämför med andra toppsäljare

Här kan du jämföra med toppsäljarna i kategorin. Har du frågor så tveka inte att höra av dig till kundtjänst på 020 - 25 00 25, vi har öppet alla dagar 08.00 - 22.00!
Färg
Serie