Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010-140 01 00

Kundservice

Vardagar 09 - 17

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010-140 01 00
Mina Sidor
Stålskorsten Harvia 1500

Stålskorsten Harvia
1500

5 245 kr

Se priset!

Stålskorsten Harvia 1500

1500

5 245 kr
Lagervara  - Levereras normalt inom 2-5 vardagar.
Hemleverans -
 
Fri frakt!

Expeditionsavgift beräknad på varukorgen kan tillkomma.

Harvia stålskorsten är en stilig skorstenslösning och färdigt skorstenpaket som är lätt att montera.
Varumärke

Beskrivning

Harvia stålskorsten är en stilig skorstenslösning och färdigt skorstenpaket som är lätt att montera.
Stålskorstenen tål stora temperaturskillnader och är planerad att användas främst med vedeldade bastuugnar, mindre braskaminer och spiskaminer i separata bastubyggnader. Ytterhöljet och innerröret av rostfritt stål ger en hållbar produkt som bibehåller sitt utseende.

Detta ingår
- 1,5 meter lång stålskorsten
- Tillbehörsbox innehållande regnhatt, regnkrage av gummi samt monteringssats för regnkrage, genomföringskrage av rostfritt stål till innertaket och genomföringsisolator för stålskorsten
- 1 meter långt oisolerad rostfritt rökrör

Till stålskorstenen finns ytterligare 0,5 (WHP500) och 1,0 (WHP1000) meter långa tilläggsdelar att köpa till. Tack vare den geniala mekanismen skruvas tilläggsdelarna fast i varandra och även rökrören låses till varandra via fårorna i rören. På så vis förhindrar man rörelse orsakad av temperaturväxlingar. Inomhus kan skorstenen monteras upp till tre meters höjd utan stöd. Utomhus är motsvarande höjd två meter. I eldstaden i anknytning till stålskorsten kan rökgastemperaturens nominella maxvärde vara 600°C.

Stålskorstenen har en yttre diameter på 220 mm, medan rökrörets diameter är 115 mm. Säkerhetsavstånd till brännbara material är 100 mm. Harvias stålskorsten har CE-märkning, vilket betyder att produkten uppfyller de internationella kraven på brand- och brukssäkerhet i anknytning till produkten. Stålskorstenen är soteldsresistent. Bekanta dig noggrant med monterings- och bruksanvisningen för stålskorstenen och för eldstaden som den skall anslutas till.

Dokument

Egenskaper

VarumärkeHarvia
Art.Nr.WHP1500
TypStålskorsten